Integer DakAdvies header

Innovatie

Innovatie komt niet van het met de stroom meelopen…

Naast conventionele dakbekleding werkt Integer Dak Advies graag mee aan onderzoek naar nieuwe producten. De tijd staat niet stil en ook de ontwikkeling van nieuwe producten voor daken gaat sneller dan de meeste mensen denken of merken.

Denk bijvoorbeeld aan dakrandbeveiliging, geïntegreerde zonnepanelen in uw dak, witte daken en een biologisch dak. Integer Dak Advies is constant op zoek naar vernieuwing en samenwerking met productleveranciers om de klant te voorzien van de laatste informatie en technologie.

U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief waarin u regelmatig op de hoogte wordt gehouden van nieuwe en verbeterde en energiezuinige producten.

Folders

Wilt u meer weten over de innoverende producten van FutureProof ? Neem dan contact op voor een afspraak of download de folder vanaf de download pagina.

Folders downloaden
FutureProof, duurzaam ondernemen

Futureproof is een concept waarin erkent wordt dat de toekomstige rol van het platte dak wezenlijk veranderd.

Het dak vervult niet alleen meer de waterkerende functie, maar kan ons helpen de klimaatgerelateerde problemen op te lossen. Hierbij dient verantwoordelijk omgegaan te worden met de beschikbare middelen met het oog op de toekomst van ons nageslacht.

Futureproof staat dan ook voor People, Planet en Profit.

Solvena

Dakrandbeveiliging

Een dakrandbeveiliging is een valbeveiliging, bedrijven moeten zorgen dat aannemers en eigen personeel veilig hun werk op het dak uit kunnen voeren. Om een veilige werkplek op het dak te creëren, moet worden voorkomen dat een medewerker bij struikelen of uitglijden naar beneden van het dak af valt. Daarom wordt vaak een dakrandbeveiliging geplaatst.

Zo’n beveiliging is in verschillende variaties verkrijgbaar en moet worden afgestemd op uw type dak. De werknemer op het dak kan zich in bepaalde zones van het dak vasthaken met een valgordel. Ook bij particulieren is het noodzakelijk om mee te denken over de veiligheid van mensen die op het dak werken.

Een veilig idee voor als je vaak, maar ook minder vaak, op het randje werkt ! Op uw verzoek kunnen we u helpen een veiligheidsplan op te stellen, zo’n plan omschrijft de risico’s van het werken op hoogte en de beheersing van die risico’s. We geven u dan direct oplossingen voor mogelijke tekortkomingen in de beheersing van de risico’s. 

Het dragen van een valgordel is vaak verplicht, maar ook een must om veilig te kunnen werken, maar je moet je dan wel ergens aan vast kunnen haken….


Zonnepanelen

De hoeveelheid energie die de aarde bereikt vanaf de zon, is ongeveer 9000 keer de energiebehoefte op aarde.  

Genoeg reden om deze onuitputtelijke bron te gebruiken voor energielevering van uw pand.

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van zonnepanelen is de integratie van de zonnepanelen in de dakbedekking. Dit nieuwe product is toepasbaar op zowel platte als hellende daken en in gevels.

Lees meer over geïntegreerde zonnepanelen in de folder.

Zonnepanelen

Witte daken 

Om te voorkomen dat uw pand te veel opwarmt bij hoge temperaturen buiten en vooral in het zonlicht, kan uw dak worden voorzien van een zonlicht reflecterende laag. 

Vooral woningen en bedrijfspanden met platte daken zijn geschikt voor een wit dak. Panden met een zolder hebben de zolder vaak als warmtebuffer, maar dat ontbreekt vaak bij platte daken. Die buffer wordt dan min of meer verplaatst naar het witte dak ! 

De witte laag kan een zonreflecterende verf zijn of witte dakbedekking. Technische details volgen nog. Indien u meer informatie wenst, neem dan graag contact op.

Solatubes en Lichtkoepels

Om te voorkomen dat het inpandig te donker wordt, kunnen solatubes worden toegepast. Solatubes brengen het (zon)licht op de plaats waar u dat wenst ! Solatubes zijn ruimtebesparend en een voordelige methode om zonlicht in uw pand te krijgen !

We informeren u graag naar de mogelijkheden. 

Voor meer licht in uw pand, kunt u kiezen voor lichtkoepel(s). Lichtkoepels leveren een belangrijke bijdrage in de hoeveelheid licht in uw pand. Uw keuze voor een goede lichtkoepel zou minimaal gebaseerd moeten zijn op de hoeveelheid geluid bij regen en hagel, isolatiewaarde en hoeveelheid warmte dat binnenkomt bij zomerse temperaturen en natuurlijk de hoeveelheid lichtinval. 

Zonlicht dat via glas binnenkomt wordt omgezet in warmte, daardoor kan het in de zomerdag onaangenaam warm worden in het pand. Om te voorkomen dat het te warm wordt, kan een speciale folie op de koepel worden geplakt / geföhnd. Voor nieuwbouw, maar ook voor renovatie van uw lichtstraat hebben we een jarenlange ervaring en kunnen we in zijn geheel voor u verzorgen.

Reflexbox
Solatube