Integer DakAdvies header

Onderhoud, duur of duurzaam

Wat u ook bouwt of renoveert, het dak op het pand is altijd een investering.

Het is goed om na te gaan waarin u investeert en wat de levensduur van de producten zijn, ook garantieperiodes van verschillende producten worden vaak als criteria gebruikt voor de keuze van een product.

Nadat uw dak is opgeleverd en iedereen is tevreden, komt het aan op de kwaliteit van het dak. We zijn gewend dat een dak of een dakreparatie naar tevredenheid wordt opgeleverd, maar naast de grote investering van het dak is het belangrijk om te weten dat uw dak moet worden onderhouden.

Duur of Duurzaam ?

Onderhoud is geen overbodige luxe. Laat u informeren over de mogelijkheden. Totaal ontzorging van het onderhoud van uw dak. Met een goed onderhoudsplan worden de risico’s van lekkage of ongewenst hoge kosten goed beheerst.

Ja ik wil een afspraak maken

Elk product ondergaat een verouderingsproces, dat verouderingsproces kan worden vertraagd of worden versneld. U wilt natuurlijk dat uw dak zolang mogelijk meegaat en dat u niet na verloop van tijd allerlei lekkages krijgt waarop dure reparaties moeten worden uitgevoerd.

Mos op het dak

Integer Dak Advies voert al jaren onderhoud uit, bij de eerste afspraak krijgt u een rapport van de staat van uw dak. Natuurlijk volgt een advies over wat er wel en niet nodig is aan eventuele reparaties van uw dak. In overleg worden kleine reparaties direct uitgevoerd.


Als u geen hoogtevrees heeft, dan kunt u prima uw eigen dak onderhouden.

Het voorjaar is een prima periode om uw dak te onderhouden. De maanden voorafgaand aan het voorjaar, krijgt het dak nogal wat voor de kiezen. Daarom is een grondige schoonmaak meer noodzaak dan luxe. Regen, wind, sneeuw en ijs, uw dakbedekking heeft heel wat te verduren gehad, vocht is één van de grootste problemen voor onze dakbedekking.

Vocht is een basis voor vervelende mossen en algen, met het opgewaaide zand, ontstaat al gauw een voedingsbodem voor de miniplantjes. In een groenrijke omgeving ook waar (veel) bomen staan, heerst een goed klimaat voor de ontwikkeling van mos en alg.

Ook zure regen, oude en vaak poreuze dakbedekking en plekken waar niet veel zonlicht komt bevorderd de aangroei van de groene vijand. Mossen en algen hechten zich vast aan de dakbedekking en gevels, zo worden de dakbedekking en dakpannen poreus. Er ontstaan haarscheurtjes en barsten in de dakbedekking en dat zorgt weer voor waterinfiltratie. Het vocht in de dakbedekking en dakpannen kan bij temperaturen onder nul barsten en scheuren veroorzaken, waar dan een basis voor een flinke lekkage wordt gelegd.


Schade