Bestaat er zoiets als een levenslang dak?

Het dak met de langste levensduur is helemaal niet vervaardigd, het is een natuurlijk materiaal. Leistenen daken zijn brandveilig en bijna onverwoestbaar (hoewel leisteen broos is, loop dus niet op een leien dak). Een dak van hard leisteen gaat tot 200 jaar mee, terwijl zachte leisteen slechts ongeveer een eeuw meegaat. Beton-, klei- en leisteentegels hebben een gemiddelde levensduur van 100 jaar of meer.

Het zijn zonder twijfel de materialen die het langst meegaan, maar zonder twijfel ook tot de duurste behoren. Leistenen daken worden vaak het „eeuwige dak” genoemd, omdat ze schijnbaar eeuwig meegaan. Als u ooit naar het buitenland reist, zult u merken dat veel huizen in Europa daken van leisteen of kleipannen hebben, simpelweg omdat ze jaren geleden eenvoudig te vervaardigen waren en waarvan bewezen is dat ze de tand des tijds (en de elementen) doorstaan. Asfaltshingles zijn het meest populaire dakbedekkingsmateriaal in de Verenigde Staten.

Ze zijn geschikt voor alle klimaten, betaalbaar, betrouwbaar en verkrijgbaar in vele stijlen en kleuren. Asfaltshingles zijn een uitstekende keuze voor bijna elk huis. Met de juiste installatie en onderhoud kan een hoogwaardig asfaltdak 15-30 jaar meegaan. Elk merk dakspaan dat u vergelijkt, of het nu Owens Corning, GAF, CertainTeed, IKO, Tamko of iets anders is, heeft een garantie en een rating van 30, 40 of 50 jaar.

Over het algemeen bieden de meeste merken een beperkte levenslange garantie die de gordelroos gedurende hun hele levensduur dekt. Gedurende deze tijd bent u beschermd tegen eventuele schade veroorzaakt door fabricagefouten of slechte installatie. Andere functies, zoals bescherming tegen wind, algenbestendigheid, enzovoort, kunnen aan de beperkte levenslange garantie worden toegevoegd.