Hoeveel jaar gaat een composietdak mee?

Dit type dakbedekking gaat doorgaans 20 jaar mee. Met de juiste materialen en goed onderhoud kunnen composietdakspanen echter tot 50 jaar en langer meegaan. Op veel composietdaken geldt dan ook een garantie van 20 tot 50 jaar, maar de garantieduur is uiteindelijk afhankelijk van de fabrikant. Nieuwere composietdakspanen hebben een levensduur op basis van materialen.

Een gewone composietdakspaan, zoals een 3-tab, gaat weer ongeveer 20 jaar mee. Gordelroos van vezelcementcomposiet gaan gemiddeld ongeveer 25 jaar mee en architecturale dakspanen gaan tussen de 30-50 jaar mee. Dakpannen van klei zijn vooral populair in warme, zonnige klimaten waar intense zonnewarmte de onderkant van asfaltshingles kan verzachten, waardoor de hechting afneemt en daklekken kunnen ontstaan. Dakspanen van DaVinci Roofscapes (het toonaangevende merk voor composietdakspanen) hebben bijvoorbeeld een impactklasse 4, wat de hoogste waardering is die een dakbedekkingsmateriaal kan hebben.

De duurzame kleur, uitstekende garantie en milieuvriendelijke make-up zorgen ervoor dat synthetische dakbedekking de perfecte oplossing is voor uw dakbehoeften. Het probleem met dakpannen van klei is dat ze superzwaar zijn en dat uw dak structureel gezond moet zijn om het extra gewicht te dragen zonder schade aan te richten. U zult genieten van de schoonheid, duurzaamheid en nog veel meer voordelen van composiet dakshingles, vooral als u uw vaste thuis hebt gevonden. Een standaard dakframe is niet geschikt om deze zware dakpannen te ondersteunen, dus de dakspanten moeten worden versterkt voordat een leien dak kan worden geïnstalleerd.

Andere aanwijzingen dat het tijd is om een dak te vervangen, zijn onder meer schade door hagel of vallende takken, krullende dakspanen, ontbrekende dakspanen en daklekken. Daarom is het belangrijk om te vragen welke fabrikant ze gebruiken en welke materiaalgarantiemogelijkheden er zijn voor uw nieuwe composietdak. Afhankelijk van de stijl van composietdakspanen die u kiest en van de kwaliteit, kunt u dit dak vele jaren hebben. Een kleipannendak gaat gemiddeld 50 jaar mee, terwijl metalen daken 20 tot 70 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit.

Niet alle borden zijn echter zichtbaar voor het ongetrainde oog, dus als u schade vermoedt, bel dan een dakdekker om naar buiten te komen en het dak te inspecteren. Zelfs als uw composietdak goedkoper is dan echte leisteen of cederhout, is het nog steeds een aanzienlijke investering. Omdat kleitegels tot 950 pond per vierkant kunnen wegen, kan het vervangen van een oud asfaltdak door kleitegels bovendien een versterking van de dakstructuur van het huis vereisen. Zonnepanelen op traditionele daken zijn tegenwoordig gemeengoed, maar dakpannen op zonne-energie staan nog in de kinderschoenen.