Wat is een beter dak van asfalt of composiet?

Dakshingles van composiet zijn meestal duurzamer dan asfaltshingles, omdat hun materialen beter bestand zijn tegen barre weersomstandigheden. Beide opties hebben waterbestendige eigenschappen die algengroei helpen voorkomen. Composiet gordelroos is bestand tegen krachtigere windstormen, van 110 tot 190 mph wind. Gordelroos van polymeercomposiet bieden over het algemeen een veel hogere mate van UV-bestendigheid.

Sommige zijn ontworpen om de zonnestralen te weerkaatsen, ze zijn beter bestand tegen weersinvloeden en slijten minder snel. Ze kunnen er ook voor zorgen dat het interieur van een huis een beter gereguleerde temperatuur behoudt, zodat huizen het hele jaar door comfortabel zijn. Dakbedekking van composiet heeft een voordeel met duurzaamheid, maar niet met de prijs. Asfaltshingles kunnen meer dan de helft van de prijs zijn van composietdakspanen, hoewel de kloof aan de premiumkant iets kleiner wordt.

Ze zijn lichter, waardoor ze ook eenvoudiger te installeren zijn, wat kan resulteren in besparingen bij uw dakdekker. Helaas zijn asfaltshingles nog steeds veel goedkoper dan composietdakspanen. Composieten gebruiken meer materialen en hebben een grotere dichtheid dan standaard dakshingles. Met dit in gedachten vergen asfaltdaken enige investeringen om tot een uitstekende dakbedekking te komen die beschermt en lang meegaat.

Huiseigenaren die willen vasthouden aan de traditionele uitstraling van tegels, hebben een aantal opties om uit te kiezen met composiet dakbedekkingsmaterialen. Hoewel sommige stijlen aanzienlijk duurder kunnen zijn dan een traditionele asfaltdakspaan, kunt u duidelijk zien welke voordelen composietdakpannen met zich meebrengen. DECRA is eigenlijk een fabrikant van metalen dakbedekkingen, maar uniek omdat hun producten bestaan uit een composiet van met steen bekleed staal. Aan de andere kant wordt een dak met composiet dakspaan meestal geleverd met een beperkte levenslange materiaalgarantie die na een bepaald aantal jaren pro rata wordt.

Niet te verwarren met een composietasfaltdakspaan, wat over het algemeen uit meerdere lagen bestaat. De Polymer Composite Shingle is gemaakt van geavanceerde materialen en heeft zoveel meer te bieden in vergelijking met traditionele asfaltshingles, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor de meeste huizen in het hele land. Van hun Villa Tile-collectie tot de DECRA Shingle- en Shake-line-ups, ze bieden huiseigenaren een reeks luxe composietdakmaterialen. Ze zullen er niet zo goed uitzien als dakspanen van composiet, maar luxe dakspanen zorgen er nog steeds voor dat een dak opvalt en aantrekkelijk is voor de stoeprand.

Hoewel rekening moet worden gehouden met de kosten van installatie en materiaal, is de upgrade naar een composiet dakshingle zeker de moeite waard voor het eeuwige huis van uw gezin. Dit is wat u moet weten als het gaat om het debat over dakspanen van polymeer of synthetisch composiet versus het debat over dakspanen van asfaltcomposiet. Samengestelde dakspanen (ook wel synthetisch genoemd) zijn gemaakt van synthetisch polymeer of gerecyclede materialen en ontworpen om er precies zo uit te zien als een dak van leisteen of cederhout. Dakshingles van composiet zijn fantastische milieuvriendelijke opties voor locaties met zware stormen, veel puin en aanzienlijk harde wind, zoals kustlijnen, klimaten die gevoelig zijn voor tornado's of noordelijke staten met zwaar ijs.

Als u kiest voor asfaltshingles voor uw dak, moet u mogelijk meer reparaties uitvoeren of uw dak vervangen vanwege UV- en stormschade eerder dan verwacht. Deze kenmerkende dakpan is duur in zijn traditionele formaat, maar composiettegels zijn niet zo duur en bieden ook een aantal unieke voordelen. Veel mensen kiezen voor asfaltshingles vanwege hun meer betaalbare prijs in vergelijking met dakshingles van metaal of composiet.