Zijn composiet- en asfaltshingles hetzelfde?

De termen asfaltdakspaan en compositiedakspaan zijn algemene termen voor hetzelfde. De term „samenstelling” wordt gebruikt omdat de dakspanen een composietproduct zijn dat is gemaakt van een glasvezel- of cellulosemat, en asfalt en mineralen, in tegenstelling tot een enkel materiaal, zoals houten dakspanen of kleitegels. Dakshingles van composiet zijn meestal duurzamer dan asfaltshingles, omdat hun materialen beter bestand zijn tegen barre weersomstandigheden. Beide opties hebben waterbestendige eigenschappen die algengroei helpen voorkomen.

Composiet gordelroos is bestand tegen krachtigere windstormen, van 110 tot 190 mph wind. Dakpannen van asfalt zullen waarschijnlijk scheuren of wegscheuren bij ongeveer 90 km/u. Composiet dakshingles hebben vaak een beschermende coating en zijn sterk bestand tegen UV-stralen, waardoor schade door de zon, zoals vervaging of barsten, wordt verminderd. DECRA is eigenlijk een fabrikant van metalen dakbedekkingen, maar uniek omdat hun producten bestaan uit een composiet van met steen bekleed staal.

Dit is wat u moet weten als het gaat om het debat over dakspanen van polymeer of synthetisch composiet versus het debat over dakspanen van asfaltcomposiet. Niet te verwarren met een composietasfaltdakspaan, wat over het algemeen uit meerdere lagen bestaat. De Polymer Composite Shingle is gemaakt van geavanceerde materialen en heeft zoveel meer te bieden in vergelijking met traditionele asfaltshingles, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor de meeste huizen in het hele land. Dakshingles van composiet zijn fantastische milieuvriendelijke opties voor locaties met zware stormen, veel puin en aanzienlijk harde wind, zoals kustlijnen, klimaten die gevoelig zijn voor tornado's of noordelijke staten met zwaar ijs.

Ze zullen er niet zo goed uitzien als dakspanen van composiet, maar luxe dakspanen zorgen er nog steeds voor dat een dak opvalt en aantrekkelijk is voor de stoeprand. De slagvastheid en brandwerendheid zijn hoog bij composiet dakshingles, en ze hebben niet zoveel onderhoud nodig. Nadat u hebt gekozen voor asfalt- of composietdakspanen, is de volgende stap om een professional in residentiële dakbedekkingsdiensten te raadplegen. Veel mensen kiezen voor asfaltshingles vanwege hun meer betaalbare prijs in vergelijking met dakshingles van metaal of composiet.

Wanneer we de levensduur en duurzaamheid van composietdakspanen en asfaltshingles vergelijken, winnen de composietdakspanen met een ruime marge. Samengestelde dakspanen, ook bekend als composietshake, polymeer en synthetische gordelroos, zijn gemaakt van een mengsel van gerecyclede kunststoffen. Als u in de dakbedekkingsindustrie werkt, kunt u misschien het verschil zien tussen de synthetische dakspanen en het dakbedekkingsmateriaal dat het nabootst. Hoewel rekening moet worden gehouden met de kosten van installatie en materiaal, is de upgrade naar een composiet dakshingle zeker de moeite waard voor het eeuwige huis van uw gezin.

Aan de andere kant wordt een dak met composiet dakspaan meestal geleverd met een beperkte levenslange materiaalgarantie die na een bepaald aantal jaren pro rata wordt. Met dakspanen van polymeercomposiet beschikt u over een eenvoudig te installeren, ontworpen om duurzaam en onderhoudsvrij dak te zijn dat u helpt voorkomen dat u asfalt zou hebben. Hoewel sommige stijlen aanzienlijk duurder kunnen zijn dan een traditionele asfaltdakspaan, kunt u duidelijk zien welke voordelen composietdakpannen met zich meebrengen.