Gaat een dak van 30 jaar 30 jaar mee?

De waarheid is dat een dakspaan van 30 jaar niet echt 30 jaar meegaat. De verwachte levensduur van een product van 30 jaar, mits goed onderhouden, is ongeveer 25 jaar. Als er niet goed voor wordt gezorgd, gaat die dakspaan van 30 jaar maar 12 tot 15 jaar mee. Dat is een van de grote misvattingen op de markt voor dakbedekkingen.

Asfaltshingles zijn het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal in de Verenigde Staten omdat ze betaalbaar en duurzaam zijn en een garantie van maximaal 25 jaar bieden. Gemaakt van glasvezel en asfaltafdichtmiddel, kunnen asfaltshingles uw dakconstructie effectief beschermen tegen sneeuw, wind, regen en harde UV-stralen. De meeste asfaltshingdaken gaan tussen de 15 en 30 jaar mee. Dit kan echter variëren op basis van het klimaat en de weersomstandigheden van waar u woont.

Asfaltgordelroos gaat bijvoorbeeld niet zo lang mee in Arizona, omdat de dramatische temperatuurschommelingen ervoor zorgen dat de gordelroos barst. Wanneer uw asfaltshingles tussen de 15 en 20 jaar oud worden, of als uw dak stormschade heeft opgelopen, kunt u een dakinspectie overwegen om te bepalen of u een vervanging nodig heeft. Asfaltgordelroos kan doorgaans tussen de 12 en 30 jaar meegaan. De meeste shingledaken worden echter in 17-25 jaar vervangen.

Dit type dak is zwaar en kan moeilijk te repareren zijn, maar met regelmatig onderhoud, regelmatig onderhoud, regelmatig onderhoud — de mantra voor een lange levensduur van daken — is 40 jaar niet ongehoord. Om ervoor te zorgen dat uw kleipannendak zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om uw dak goed te reinigen. Dakpannen van klei zijn vooral populair in warme, zonnige klimaten waar intense zonnewarmte de onderkant van asfaltshingles kan verzachten, waardoor de hechting afneemt en daklekken kunnen ontstaan. Veel soorten daken gaan langer dan 15 jaar mee wanneer ze worden geïnstalleerd door een kwaliteitsbedrijf; sommige kunnen 50 jaar of langer meegaan, behoudens een zware storm of een grote omgevallen boom.

Hoewel er verschillende factoren zijn die van invloed zijn op de levensduur van uw dak, hangt de levensduur van uw dak vooral af van de gebruikte materialen. Niet alle borden zijn echter zichtbaar voor het ongetrainde oog, dus als u schade vermoedt, bel dan een dakdekker om naar buiten te komen en het dak te inspecteren. Een metalen dak kan tussen de 40 en 70 jaar meegaan met garanties van 20 jaar tot levenslang, afhankelijk van het type metaal en het ontwerp van het dak. Een groen of levend dak is een dak dat bedekt is met begroeiing die is geplant in aarde bovenop een waterdicht membraan.

Rechtlijnige winden, hagel en tornado's kunnen uw dak ernstig beschadigen en leiden tot een vervanging van het dak als de dakspanen aangetast zijn. Omdat kleitegels tot 950 pond per vierkant kunnen wegen, kan het vervangen van een oud asfaltdak door kleitegels bovendien een versterking van de dakstructuur van het huis vereisen. De vandaag geïnstalleerde zinken dakbedekking zal uiteindelijk worden vervangen vanwege de stijlvoorkeur van een toekomstige huiseigenaar in plaats van vanwege een regelrechte storing van het dak. Je zult echt geluk hebben om 10, misschien 15 jaar van je dak te halen zonder deze twee cruciale dakbedekkingspraktijken.

Het team van Bill Ragan Roofing heeft sinds 1990 hoogwaardige asfaltdakvervangingen geleverd aan duizenden huiseigenaren in Nashville en de omliggende gebieden van Middle Tennessee. Zolang je een goede dakdekker hebt ingehuurd en het niet wordt getroffen door extreem weer, zou je er geen probleem mee moeten hebben dat je dak vroegtijdig defect raakt.