Welk type dak is het beste?

Kies asfaltshingles omdat dit van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn. De meest duurzame soorten dakbedekkingen zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout. Functionele alternatieven voor dakbedekking, zoals groendaken en zonnedakspanen, behoren tot de duurste soorten. Het vervangen van een oud dak is een van de beste en meest winstgevende manieren om in een woning te investeren.

Kies het daktype dat past bij je huis, klimaat en budget en zorg ervoor dat als je een nieuw dak installeert, je de juiste dakdekker voor je vindt. Fabrikanten mengen glasvezel, asfalt en mineraalcomposiet om verschillende kleuren te creëren, zoals grijs, bruin, rood, groen of blauw. Hun kleur zal echter na verloop van tijd vervagen door blootstelling aan de zon. De kleur en kwaliteit zullen er anders uitzien, afhankelijk van of u kiest voor architecturale dakspanen of dakspanen met drie tabbladen.

Architecturale asfaltshingles zijn individuele tegels die dikker zijn dan drie tabs om een gelaagde, duurzame textuur op uw dak te creëren. Het hoogwaardige materiaal en de langere installatie maken architecturale dakspanen duurder. Ze gaan echter 15 tot 30 jaar mee en zijn beter bestand tegen weersinvloeden. Asfaltshingles met drie tabs zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie gordelroos.

Dit maakt een snellere installatie mogelijk en creëert een uniform, baksteenachtig patroon. Ze zijn gevoelig voor harde wind en gaan over het algemeen 7 tot 15 jaar mee. Dit zijn meestal de meest betaalbare dakbedekkingsopties. Wist je dat? De blauwgrijze daken van Parijs krijgen hun kleur van zinken panelen die voor het eerst werden geïnstalleerd in de jaren 1830.

Houten dakbedekking past goed bij charmante huisjes in Cape Cod, gezellige huizen in Craftsman- en Tudor-stijl. Ze beginnen zandbruin en zilver naarmate ze ouder worden. Houten daken gaan 50 jaar mee in droge klimaten, maar moeten worden behandeld in brandgevoelige gebieden zoals Californië. Natte klimaten, zoals de oostkust, gaan sneller door houten dakbedekking als gevolg van waterschade.

Hoewel duur om te installeren en te repareren, gaan kleitegels langer mee dan bijna alle andere soorten dakbedekking. Het komt veel voor in plaatsen zoals Zuid-Californië en Florida, omdat kleidaken perfect zijn voor warme klimaten, winden tot 150 mijl per uur kunnen verdragen en ongelooflijk brandwerend zijn. U kunt kiezen uit natuurlijke, gewonnen leisteen of synthetische alternatieven zoals vezelcement, leisteen of bitumineuze stijlen. Synthetische leisteen is veel goedkoper en heeft veel van dezelfde voordelen als natuurlijke.

Als u eenmaal de waarheid over groene dakbedekking kent, staat het misschien bovenaan uw lijst. Roldaken zijn meestal een van de meest betaalbare soorten dakbedekking en zijn behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget. Al het installatiemateriaal is betaalbaar en het werk is ook kosteneffectief. Ideaal voor daken met een lagere helling, dit gerolde materiaal kan eenvoudig op zijn plaats worden gehamerd.

Het mag echter niet op platte daken worden gehamerd. Als u dit wel doet, kan er waterlekkage ontstaan. Rachel is schrijver en inhoudseditor voor huisverbetering. Ze schrijft niet alleen voor Forbes, maar schrijft ook voor kleine bedrijven en creatieve bureaus.

Ze gebruikt haar expertise op het gebied van woningverbetering om huiseigenaren de kennis te geven die ze nodig hebben om hun huis in te richten en te onderhouden. Samantha is een redacteur die alle onderwerpen behandelt die te maken hebben met het huishouden, waaronder huisverbetering en -reparatie. Ze redde inhoud van huisreparatie en ontwerp op websites zoals The Spruce en HomeAdvisor. Ze heeft ook video's gehost over tips en oplossingen voor doe-het-zelf thuis en heeft meerdere beoordelingscommissies voor huisverbetering opgericht met erkende professionals.

Asfaltshingles zijn gemaakt van glasvezel, ingeklemd tussen asfalt en keramische korrels. De glasvezel zorgt voor de stevigheid, terwijl het asfalt, vaak vermengd met mineralen, waterdicht is. De keramische korrels geven gordelroos hun kleur en helpen ook UV-licht af te weren, wat schadelijke effecten heeft. Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen.

Ze zijn verkrijgbaar in platen die op een dak zijn gelegd om de illusie te wekken van duurdere enkele dakspanen, zoals ceder en leisteen, die per dakspaan zijn geïnstalleerd. Asfaltshingles vallen in drie basiscategorieën. Standaard gordelroos met drie tabs op instapniveau zijn de goedkoopste en dunste. Architecturale gordelroos is een stap hoger dan gordelroos met drie tabs.

Ze zijn iets dikker en gemaakt om op duurdere houtsnippers te lijken. Meerlaagse architecturale dakspanen zijn de duurste en dikste van de groep en geven een vergelijkbare uitstraling als houten shakes. Er kunnen slechts gordelroos met drie lipjes op een enkele laag bestaande dakspanen worden geïnstalleerd, maar neem contact op met de fabrikant om er zeker van te zijn dat u recht hebt op de volledige garantie voordat u dat doet. Maar als u op lange termijn kijkt, kunt u zien dat een duurder dakbedekkingsmateriaal gedurende de levensduur van uw huis voordeliger kan zijn.

Metalen dakmateriaal met staande naad of zelfs leisteen zijn uitstekende keuzes voor dakbedekking op lange termijn. Als u de installatiekosten kunt financieren, zijn deze dakmaterialen het goedkoopst. Om in te schatten hoeveel dakbedekking u nodig hebt, vermenigvuldigt u de totale lengte en breedte van elk dakgedeelte in meters, telt u de getallen voor de secties bij elkaar op en voegt u 10 procent toe om rekening te houden met afval. Als je wilt weten hoeveel je moet budgetteren op basis van het type dakbedekkingsmateriaal dat je kiest, bekijk dan The Average Cost to Tear Off and Replace Your Roof.

Composiet dakspanen zijn een nieuwkomer in de dakbedekkingsindustrie, maar worden dagelijks steeds populairder. Roldakbedekking wordt gebruikt voor relatief vlakke hellingen, zoals schuine schuurdaken, en wordt geïnstalleerd door strips in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. Hoewel ze niet zo gebruikelijk zijn als asfalt, worden metalen dakbedekkingen met staande naden steeds populairder in de dakbedekkingsindustrie. Traditionele tegels worden gemaakt van terracottaklei, maar er zijn ook keramische pannendaken (gemaakt van gebakken klei), evenals betonnen pannendaken.

Maar als u regelmatig lekkages ervaart en uw dak is buiten de garantie, dan is een nieuw dak in orde. U denkt hier misschien pas over na een ontmoeting met uw plaatselijke dakdekker, maar u moet wel nadenken over de uitstraling die u van uw dak wilt hebben. Hier is uw complete gids voor het kopen van een dak om alles te weten te komen over het kopen van een nieuw dak. Het nadeel van dakpannen is niet bederf, zoals bij houtschud of dakspanen, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composietdakspanen.

Composiet (ook bekend als synthetische) dakshingles zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals rubber en kunststof. Hoewel er twee soorten metalen daken zijn, wordt een metalen dak met staande naad aanbevolen voor dakbedekking in woningen. Ontdek alles wat u moet weten over uw aanstaande dakvervanging door nu The Complete Guide to Purchasing a Roof te downloaden. Het maximaliseren van de levensduur van een bebouwd dak wordt bereikt door regelmatige inspectie en reparatie, en door puin van het dak te houden om aantasting van het oppervlak te voorkomen.

Houten dakspandaken hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak in milde omstandigheden verkeert en vrij is van puin. .