Hoe maak je een compositiedak schoon?

Mos- en algensporen worden door de wind of dieren van dak naar dak gedragen, waardoor hele wijken vaak worden getroffen. Mos kan de prestaties van asfaltshingles ernstig beïnvloeden door ervoor te zorgen dat ze opkrullen en afwaaien, wat uiteindelijk kan leiden tot lekken. Algen zijn niet echt schadelijk voor uw dak, maar kunnen wel van invloed zijn op de esthetische aantrekkingskracht. Bovendien kan regelmatig op uw dak klimmen om groei te voorkomen, uw dak beschadigen en de levensduur verkorten door de korrels op uw dakspanen los te maken.

Het is dus het beste om te weten hoe je je dak goed schoonmaakt, zodat je het niet te vaak hoeft te doen. Voor het beste resultaat meng je je chemische reiniger met ongeveer een liter water en een liter bleekmiddel. Giet al deze ingrediënten in een tuinsproeier in pompstijl en meng ze goed. Als je klaar bent, ga dan je dak op (zorg ervoor dat je voorzorgsmaatregelen neemt tegen zowel een val als het feit dat je met chemicaliën werkt) en spuit je dak zo grondig mogelijk plat.

Naast onnodige slijtage van uw dakpannen door het weer, is mosgroei de belangrijkste zorg waar u op moet letten als u uw asfaltdak niet regelmatig schoonmaakt. Naast dakreiniging zijn er nog andere manieren om uw daken te onderhouden en de levensduur te verlengen. Zwarte algen en soortgelijke problemen komen ook veel voor op asfaltdakspanen die niet goed worden onderhouden, wat allemaal betekent dat het regelmatig reinigen van uw dak altijd een topprioriteit moet zijn in het leven van elke huiseigenaar.