Wat is de gemiddelde levensduur van een dakshingle met standaardsamenstelling?

In vergelijking met asfaltdaken zijn composietdakspanen gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Dit type dakbedekking gaat doorgaans 20 jaar mee. Met de juiste materialen en goed onderhoud kunnen composietdakspanen echter tot 50 jaar en langer meegaan. Een asfaltdak kan ongeveer 15 tot 25 jaar meegaan, mits goed onderhouden en behoudens noemenswaardige weersomstandigheden of rampen.

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakshingles en bestaan al sinds de jaren twintig, dus ze zijn een duurzaam dakbedekkingsmateriaal. Dakpannen van composiet vat hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar en hebben weinig onderhoud nodig om ze in topvorm te houden. Als u op zoek bent naar een nieuw dak, kunt u dakbedekkingsbedrijven of aannemers bepaalde soorten daken ook horen omschrijven als „30-jarige daken” of misschien zelfs „daken van 50 jaar” of andere tijdsperioden. Een geschiedenis van een goede dakinstallatie is niet het enige waar u op moet letten bij het inhuren van een plaatselijke dakdekker.

Een dakinspectie door een professional kan u helpen deze vragen en meer te beantwoorden, en u kunt het dak ook zelf visueel onderzoeken op krul- of knikgordelroos, ontbrekende dakspanen, beschadigde dakspanen, schade aan de gootstenen of afdichtingen rond de schoorstenen, dakramen of dakkapellen, granulaat of puin in de dakgoten of rond de grond bij uw huis en andere tekenen van toekomstige problemen. Houd er rekening mee dat als u een asfaltdak hebt op plaatsen met veel zonlicht, zoals Zuid-Californië, Texas, Nevada, New Mexico of Arizona, u er rekening mee moet houden dat uw dak misschien niet zo lang meegaat als in andere gebieden, zoals het Midwesten of Noordoosten. Composietdakpannen of tegels zijn tegels gemaakt van een mix van glasvezel, gerecyclede papierproducten en asfalt en ze zijn ontworpen om het uiterlijk van leisteen- of cederdaken na te bootsen. Dit creëert een composiettegel die veel lichter en duurzamer is dan alternatieve dakoplossingen, zoals kleitegels, natuurlijke leisteen, betontegels en natuurlijke cedershakes.

U moet weten dat de meeste dakgaranties normen bevatten voor de installatie en de soorten ondervloeren, ventilatiematerialen en meer die moeten worden gebruikt — en dit alles draagt bij aan een langere levensduur van het daksysteem. Sinds 1990 biedt het team van Bill Ragan Roofing hoogwaardige reparaties, vervangingen en onderhoud van asfaltdaken in de omgeving van Nashville. Een jaarlijkse dakinspectie — zie het als een jaarlijkse inspectie van uw dak — is noodzakelijk om de staat van het dak te controleren, eventuele gespleten of afbladderende dakspanen te vervangen en te controleren op lekkages. Composiet cedershakes hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar en kunnen door gewone dakbedekkers worden geïnstalleerd.

Daarom is jaarlijks dakonderhoud een van de belangrijkste factoren om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw dak haalt. Dat komt omdat huizen met asfaltdaken in warmere gebieden vatbaarder kunnen zijn voor thermische schokken of hittegerelateerde problemen die scheuren veroorzaken, wat kan leiden tot voortijdige dakdefecten. Dakbedekkingen van koper en zink gaan zelfs meer dan vijf decennia mee en kunnen 100 jaar of langer volledig functioneel zijn, waardoor dit soort metalen daken de investering zeker waard kunnen zijn als ze de juiste stijl hebben en passen bij uw huis en uw stijlvoorkeuren.