Wat is het verschil tussen een dak van 20 jaar en een dak van 30 jaar?

Wat functionaliteit betreft, hoe langer de gordelroos zou moeten meegaan, hoe dikker ze zullen zijn. Gordelroos die naar verwachting 30, 40 of 50 jaar meegaat, zal dikker zijn dan gordelroos van 20 jaar. De extra korrels die in de dakspanen worden aangebracht, geven ze meer dikte om uw dak beter te beschermen. Dit is nu niet altijd de beste manier om de kwaliteit van dakshingles te beoordelen.

Sommige gordelroos is langer dan andere, waardoor een bundel meer weegt. Andere fabrikanten gebruiken materiaal dat mogelijk zwaarder of lichter is. Glasvezel wordt vaak gebruikt, waardoor een dakspaan ontstaat die licht maar toch erg duurzaam is. Zelfs als we hiermee rekening houden, zullen de meeste 20-jarige gordelroos dunner zijn dan de dakspaan van 30 jaar.

Door hun slankheid zullen ze minder bescherming bieden tegen slecht weer. De twintigjarige gordelroos wordt vaak aangeduid als gordelroos met 3 tabbladen en zijn niet zo populair als 30-jarige of architecturale gordelroos. De standaard asfaltshingle met 3 tabs komt het meest voor omdat ze het gemakkelijkst te produceren en het minst duur zijn. Deze worden doorgaans geleverd met een garantie van 20 jaar.

De dimensionale dakspaan is een andere variant en is gemaakt van glasvezel of leisteen en biedt een stijlvollere uitstraling. Dit zijn in wezen twee lagen dakspaanmateriaal die aan elkaar zijn gebonden om een driedimensionaal uiterlijk te creëren en worden geleverd met een garantie van 30-40 en zelfs 50 jaar voor de duurdere dakspanen.