Hoe vaak moet een composietdak vervangen worden?

Dit type dakbedekking gaat doorgaans 20 jaar mee. Met de juiste materialen en goed onderhoud kunnen composietdakspanen echter tot 50 jaar en langer meegaan. Op veel composietdaken geldt dan ook een garantie van 20 tot 50 jaar, maar de garantieduur is uiteindelijk afhankelijk van de fabrikant. Gordelroos van de samenstelling is gemaakt van een combinatie van minerale korrels, asfalt en glasvezel.

Gordelroos met samenstelling is eenvoudig te installeren, bestand tegen UV-stralen bij behandeling met additieven, duurzaam en zeer veelzijdig. Ze zijn echter niet goed in gebieden met overmatige blootstelling aan de zon of zeer hoge temperaturen. Met de juiste onderhoudssamenstelling gaan gordelroos tussen de 12 en 20 jaar mee. Twee van de meest voorkomende oorzaken van vroegtijdig dakfalen zijn een onjuiste dakinstallatie en ontoereikende zolderventilatie.

Misschien wilt u investeren in een iets duurder dakbedekkingsmateriaal om af te zien van frequente dakreparaties als gevolg van onverwachte weersomstandigheden. Als je ouder bent, je voor altijd thuis hebt gewoond en weet dat je dak ongeveer 20 jaar oud is, dan wil je misschien gewoon een nieuw dak erop gooien en het vergeten. Nu u weet waarom u een dak moet vervangen, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden als het gaat om het vervangen van uw dak. Als u dakschade heeft of als het tijd is voor een inspectie, is het tijd om contact op te nemen met een gekwalificeerde dakbedekkingsexpert.

Zolang je dak goed geventileerd en geïnstalleerd is, zou je redelijk dicht bij die 25 jaar levensduur van het dak moeten komen. Er zijn echter gevallen waarin uw dak vroegtijdig defect raakt en leidt tot een vervanging van het dak, ruim voordat u er een nodig zou moeten hebben. Zorg ervoor dat u het dak en de zolder van uw kantoor of huis zo goed mogelijk inspecteert en raadpleeg een dakbedekkingsspecialist voor een uitgebreidere inspectie. Als een aannemer bijvoorbeeld zegt dat het dak volledig moet worden vervangen en drie anderen zeggen dat u alleen reparaties nodig heeft, dan hoeft uw dak waarschijnlijk alleen gerepareerd te worden.

Let op: als uw dak niet goed geventileerd of niet goed geïnstalleerd is, vervalt de fabrieksgarantie op uw dakbedekkingsmaterialen. Zelfs als u de kwaliteit en duurzaamheid van uw dakbedekkingsmateriaal begrijpt, hangt de levensduur van uw dak nog steeds af van het klimaat. De meest duurzame daken zijn meestal leistenen daken, dakpannen en elke vorm van metalen dakbedekking, zoals koper. Maar om een asfaltdak te vervangen tegen hagel, moet het schade toebrengen aan de zachte metalen (regenpijpen, dakgoten, ventilatieopeningen of gootstenen) op uw dak.

Het team van Bill Ragan Roofing voorziet de inwoners van Nashville al sinds 1990 van hoogwaardige dakvervangingen. Het vervangen van uw dak kan een grote onderneming zijn, dus hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u uw dak laat vervangen. Asfaltdakspanen en composietdaken zijn de meest voorkomende materialen en gaan meestal ook de minste tijd mee (meestal gemiddeld ongeveer 20 jaar) voordat ze moeten worden vervangen.