Hoe vaak moet een dak met composiet dakspaan vervangen worden?

Onder normale omstandigheden moeten asfaltshingdaken met 3 bladen 15-20 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Architecturale asfaltshingdaken zijn door hun ontwerp echter iets beter bestand tegen de elementen. Deze kunnen tot 10 jaar langer meegaan dan asfaltshingdaken met 3 bladen. Bekijk de verbeteringsgegevens van uw huis om te zien hoe lang geleden het dak is vervangen of vernieuwd.

Als u weet wanneer een dak is geïnstalleerd (en waar het van gemaakt is), krijgt u inzicht in hoeveel levensduur het nog heeft. Een typisch asfaltdak gaat bijvoorbeeld 20 tot 25 jaar mee, terwijl een dak dat over een bestaande laag dakspanen is geïnstalleerd na 20 jaar moet worden vervangen. Dakshingles van asfalt worden doorgaans verkocht als dakspanen van 20 jaar, 25 jaar en levenslange garantie. Zeer zelden bereiken ze het einde van hun levensduur voordat ze worden vervangen vanwege schade door zonlicht en andere elementen.

Nog maar een paar jaar geleden was de dakspaan die nu levenslange garantie wordt genoemd (nog steeds architecturale dakspaan genoemd) een dakshingle van 30, 40 of 50 jaar oud. De constructie van de dakspaan is erg vergelijkbaar gebleven, maar wat is veranderd, is hoe de levensduur is gedefinieerd in de garantie. Gemiddeld worden deze gordelroos vele jaren voordat hun garantie afloopt, vervangen. Hun populariteit is gebaseerd op een lage prijs en eenvoudige installatie, in plaats van als een onderdeel met toegevoegde waarde van de buitenkant van uw huis.

Laten we eens kijken naar de levensduur van de 5 populairste dakbedekkingsmaterialen om u te helpen erachter te komen hoe vaak u uw dak moet vervangen. Het vervangen van uw dak kan een grote onderneming zijn, dus hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u uw dak laat vervangen. Zolang je leistenen dak goed is geïnstalleerd en goed geflitst, is dit het laatste dak dat je ooit op je huis hebt geplaatst. Hier is uw complete gids voor de aankoop van een dak om te leren wat u moet weten over uw aanstaande dakvervanging en om de juiste beslissingen te nemen.

Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren te begrijpen wanneer en hoe vaak ze hun dak moeten vervangen. Zolang u een gerenommeerde dakdekker heeft ingehuurd, hoeft u uw dak pas te vervangen als het bijna aan het einde van zijn levensduur is. Als uw dak goed is geïnstalleerd, uw zolder voldoende geventileerd is en uw dak wordt onderhouden, komt het zo dicht mogelijk bij de maximale levensduur. Asfaltdakspanen en composietdaken zijn de meest voorkomende materialen en gaan meestal ook de minste tijd mee (meestal gemiddeld ongeveer 20 jaar) voordat ze moeten worden vervangen.

Sinds 1990 is het team van Bill Ragan Roofing er trots op om Nashville en omgeving hoogwaardige dakbedekkingsdiensten aan te bieden. Dit geeft u alleen de fabrieksgarantie van uw dakdekker om uw investering te beschermen als er ooit een probleem is met uw cederhouten schuddak. Zorg ervoor dat u het dak en de zolder van uw kantoor of huis zo goed mogelijk inspecteert en raadpleeg een dakbedekkingsspecialist voor een uitgebreidere inspectie. Misschien wilt u investeren in een iets duurder dakbedekkingsmateriaal om af te zien van frequente dakreparaties als gevolg van onverwachte weersomstandigheden.