Hoe lang gaat een composietdak mee?

Dit type dakbedekking gaat doorgaans 20 jaar mee. Met de juiste materialen en goed onderhoud kunnen composietdakspanen echter tot 50 jaar en langer meegaan. Op veel composietdaken geldt dan ook een garantie van 20 tot 50 jaar, maar de garantieduur is uiteindelijk afhankelijk van de fabrikant. Bij een oudere dakspaan van het asfalttype zou een dak naar verwachting ongeveer 20 jaar meegaan.

Hoe lang een compositiedak meegaat, hangt af van het gekozen type composietdakspanen. Een gewone composietdakspaan kan 20 jaar meegaan, vezelcement ongeveer 25 jaar en architectonisch asfalt ongeveer 30 jaar. Een premiummerk kan tot 50 jaar meegaan. Gordelroos van vezelcement en gordelroos van andere samenstellingen kunnen ongeveer 20 tot 30 jaar meegaan.

Om ervoor te zorgen dat uw kleipannendak zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om uw dak goed te reinigen. Als het dak sponsachtig aanvoelt of als je het gevoel krijgt dat je een beetje stuitert als je erop loopt, dan moet je dak misschien vervangen worden. Als u een echt leien dak zou overwegen voordat u erachter kwam dat composietdakspanen een optie waren, zou u te maken krijgen met het gewichtsprobleem. Een andere betaalbare optie voor metalen dakbedekking zijn geribbelde metalen panelen, die veel van dezelfde voordelen bieden, maar goed werken op steilere daken of puntdaken.

Als je te maken hebt gehad met een grote weersgebeurtenis of een catastrofale ramp, zoals een orkaan, tornado, huisbrand of rookschade, dan weet je al dat je je dak moet vervangen en dat het tijd is om samen met je verzekeringsmaatschappij een claim voor een dakverzekering in te dienen en het nodige werk gedaan te krijgen. Dakbedekkingen van koper en zink gaan zelfs meer dan vijf decennia mee en kunnen 100 jaar of langer volledig functioneel zijn, waardoor dit soort metalen daken de investering zeker waard kunnen zijn als ze de juiste stijl hebben en passen bij uw huis en uw stijlvoorkeuren. Het is ook mogelijk dat er een grote boom op uw dak valt of dat er andere schade ontstaat door puin of een ongeluk, wat natuurlijk de levensduur van een dak verkort, ongeacht het gebruikte materiaal. Een tinnen daksysteem is misschien ook de beste keuze als u de duurzaamheid van een metalen dak wilt, maar niet over het budget of de helling beschikt voor zink of koper.

Het vervangen van ontbrekende of beschadigde dakshingles kan ook een doe-het-zelf-project zijn als je wat handig bent, maar dat hangt af van je eigen mogelijkheden, het type dak dat je hebt en je doe-het-zelfvaardigheden. Dakspanen van DaVinci Roofscapes (het toonaangevende merk voor composietdakspanen) hebben bijvoorbeeld een impactklasse 4, wat de hoogste waardering is die een dakbedekkingsmateriaal kan hebben. Bovendien weten veel vastgoedeigenaren niet echt hoe lang een dak meegaat of wanneer een dak moet worden vervangen. Houd er rekening mee dat als u een asfaltdak hebt op plaatsen met veel zonlicht, zoals Zuid-Californië, Texas, Nevada, New Mexico of Arizona, u er rekening mee moet houden dat uw dak misschien niet zo lang meegaat als in andere gebieden, zoals het Midwesten of Noordoosten.

Sinds 1990 zorgt Bill Ragan Roofing voor hoogwaardige dakvervangingen in Nashville en omgeving. Composiet dakspanen (ook bekend als synthetische) dakspanen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en ontworpen om er precies zo uit te zien als een dak van leisteen of cederhout.