Kan een asfaltdak 50 jaar meegaan?

De verwachte levensduur van asfaltshingdaken is 15 tot 30 jaar. Asfaltshingles zijn het meest voorkomende type dakbedekkingsmateriaal dat tegenwoordig wordt verkocht. De meeste asfaltshingdaken gaan tussen de 15 en 30 jaar mee. Dit kan echter variëren op basis van het klimaat en de weersomstandigheden van waar u woont.

Asfaltgordelroos gaat bijvoorbeeld niet zo lang mee in Arizona, omdat de dramatische temperatuurschommelingen ervoor zorgen dat de gordelroos barst. Asfaltgordelroos kan doorgaans tussen de 12 en 30 jaar meegaan. De meeste shingledaken worden echter in 17-25 jaar vervangen. Een volledig dak in koper maken is duur, dus veel huiseigenaren kiezen ervoor om het op slechts een deel van het dak te plaatsen, zoals boven een dakkapel.

Wanneer uw asfaltshingles tussen de 15 en 20 jaar oud worden, of als uw dak stormschade heeft opgelopen, kunt u een dakinspectie overwegen om te bepalen of u een vervanging nodig heeft. Garanties voor uw dak dekken mogelijk ook alleen de kosten van dakbedekkingsmateriaal, waardoor u de dure installatie- en arbeidskosten moet betalen. Dit type dak is zwaar en kan moeilijk te repareren zijn, maar met regelmatig onderhoud, regelmatig onderhoud, regelmatig onderhoud — de mantra voor een lange levensduur van daken — is 40 jaar niet ongehoord. U moet het dak vervangen als de kosten voor het vervangen van kapotte dakpannen of beschadigde dakconstructies hoger worden dan u wilt betalen.

Zorg ervoor dat u vóór elk dakproject alle essentiële factoren met uw dakdekker bespreekt voordat u uw dakspanen installeert. Een metalen dak kan tussen de 40 en 70 jaar meegaan met garanties van 20 jaar tot levenslang, afhankelijk van het type metaal en het ontwerp van het dak. Hoewel er verschillende factoren zijn die van invloed zijn op de levensduur van uw dak, hangt de levensduur van uw dak vooral af van de gebruikte materialen. Dakshingles van composiet zijn gemaakt van een glasvezelversterkende mat die is bedekt met asfalt en minerale vulstoffen.

Asfaltdakpannen zijn niet alleen kosteneffectief, maar hebben ook het bijkomende voordeel dat ze eenvoudiger te installeren zijn dan veel andere soorten dakbedekkingen. Als uw dak lekt of de onderlaag niet werkt, moet uw dak of de onderlaag eronder worden vervangen. Leistenen daken hebben een van de langste levensverwachtingen van alle dakbedekkingen, variërend van 75 tot 200 jaar. Wanneer de term metalen dak wordt gebruikt, bedoelen mensen meestal daken gemaakt van staal met een gegalvaniseerde zink- of gegalvaniseerde aluminiumcoating.

Wanneer u een huis koopt, moet u weten hoe oud het dak is, waar het van gemaakt is (als het niet meteen zichtbaar is) en wanneer het laatste onderhoud of de dakrestauratie is uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat uw kleipannendak zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om uw dak goed te reinigen.