Wat is de beste dakbedekking?

Asfaltshingles, het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal voor woningen dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, zijn populair omdat ze economisch en eenvoudig te installeren zijn. Deze gordelroos kan worden versterkt met glasvezel of organische materialen (cellulose) zonder het uiterlijk van de dakspaan te veranderen. Kies asfaltshingles omdat dit van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn. De meest duurzame soorten dakbedekkingen zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout.

Functionele alternatieven voor dakbedekking, zoals groendaken en zonnedakspanen, behoren tot de duurste soorten. Het vervangen van een oud dak is een van de beste en meest winstgevende manieren om in een woning te investeren. Kies het daktype dat past bij je huis, klimaat en budget en zorg ervoor dat als je een nieuw dak installeert, je de juiste dakdekker voor je vindt. Fabrikanten mengen glasvezel, asfalt en mineraalcomposiet om verschillende kleuren te creëren, zoals grijs, bruin, rood, groen of blauw.

Hun kleur zal echter na verloop van tijd vervagen door blootstelling aan de zon. De kleur en kwaliteit zullen er anders uitzien, afhankelijk van of u kiest voor architecturale dakspanen of dakspanen met drie tabbladen. Architecturale asfaltshingles zijn individuele tegels die dikker zijn dan drie tabs om een gelaagde, duurzame textuur op uw dak te creëren. Het hoogwaardige materiaal en de langere installatie maken architecturale dakspanen duurder.

Ze gaan echter 15 tot 30 jaar mee en zijn beter bestand tegen weersinvloeden. Asfaltshingles met drie tabs zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie gordelroos. Dit maakt een snellere installatie mogelijk en creëert een uniform, baksteenachtig patroon. Ze zijn gevoelig voor harde wind en gaan over het algemeen 7 tot 15 jaar mee.

Dit zijn meestal de meest betaalbare dakbedekkingsopties. Wist je dat? De blauwgrijze daken van Parijs krijgen hun kleur van zinken panelen die voor het eerst werden geïnstalleerd in de jaren 1830. Houten dakbedekking past goed bij charmante huisjes in Cape Cod, gezellige huizen in Craftsman- en Tudor-stijl. Ze beginnen zandbruin en zilver naarmate ze ouder worden.

Houten daken gaan 50 jaar mee in droge klimaten, maar moeten worden behandeld in brandgevoelige gebieden zoals Californië. Natte klimaten, zoals de oostkust, gaan sneller door houten dakbedekking als gevolg van waterschade. Hoewel duur om te installeren en te repareren, gaan kleitegels langer mee dan bijna alle andere soorten dakbedekking. Het komt veel voor in plaatsen zoals Zuid-Californië en Florida, omdat kleidaken perfect zijn voor warme klimaten, winden tot 150 mijl per uur kunnen verdragen en ongelooflijk brandwerend zijn.

U kunt kiezen uit natuurlijke, gewonnen leisteen of synthetische alternatieven zoals vezelcement, leisteen of bitumineuze stijlen. Synthetische leisteen is veel goedkoper en heeft veel van dezelfde voordelen als natuurlijke. Als u eenmaal de waarheid over groene dakbedekking kent, staat het misschien bovenaan uw lijst. Roldaken zijn meestal een van de meest betaalbare soorten dakbedekking en zijn behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget.

Al het installatiemateriaal is betaalbaar en het werk is ook kosteneffectief. Ideaal voor daken met een lagere helling, dit gerolde materiaal kan eenvoudig op zijn plaats worden gehamerd. Het mag echter niet op platte daken worden gehamerd. Als u dit wel doet, kan er waterlekkage ontstaan.

Rachel is schrijver en inhoudseditor voor huisverbetering. Ze schrijft niet alleen voor Forbes, maar schrijft ook voor kleine bedrijven en creatieve bureaus. Ze gebruikt haar expertise op het gebied van woningverbetering om huiseigenaren de kennis te geven die ze nodig hebben om hun huis in te richten en te onderhouden. Samantha is een redacteur die alle onderwerpen behandelt die te maken hebben met het huishouden, waaronder huisverbetering en -reparatie.

Ze redde inhoud van huisreparatie en ontwerp op websites zoals The Spruce en HomeAdvisor. Ze heeft ook video's gehost over tips en oplossingen voor doe-het-zelf thuis en heeft meerdere beoordelingscommissies voor huisverbetering opgericht met erkende professionals. Een van de meest esthetisch aantrekkelijke daken is leisteen. Vanwege de strakke lijnen en klassieke uitstraling is leisteen door de eeuwen heen een populaire dakkeuze geweest bij huiseigenaren en architecten.

Als je in extreme klimaten leeft, geteisterd door harde wind, stormen en hagel, is leisteen een sterk, duurzaam dak dat bestand is tegen de elementen en 100 jaar of langer meegaat. Het is ook een natuurlijk voorkomend materiaal en daarom milieuvriendelijk. De minpunten? Leisteen is duurder om te produceren en te installeren. Leisteen vormt ook een zwaar dak, met een enkel vierkant met een gewicht (100 vierkante voet) van 800 pond of meer, en zal de structuur van het huis aanzienlijk belasten.

Hier is uw complete gids voor het kopen van een dak om alles te weten te komen over het kopen van een nieuw dak. Als u op zoek bent naar de meest betaalbare optie of een beperkt budget hebt, is een asfaltdak misschien iets voor u. Ontdek alles wat u moet weten over uw aanstaande dakvervanging door nu The Complete Guide to Purchasing a Roof te downloaden. Hoewel 3-tab- en dimensionale asfaltshingdaken in het hele land het meest worden gezien, geven ze je geen uitstraling die opvalt in je buurt.

Voordat u investeert in een dak van cederhout, moet u uw dakdekker vragen welke invloed het klimaat in uw omgeving heeft op cedervormige dakspanen. Er zijn veel opties voor dakbedekkingsmaterialen beschikbaar en hier is een overzicht van enkele van de meest populaire. Dat komt erop neer dat u uzelf de 3 vragen moet stellen die u helpen het juiste type dakbedekkingsmateriaal voor u te vinden. Een dak in leisteen is een van de mooiste en meest duurzame daksystemen op de markt, maar het is ook een van (zo niet de duurste).

Metalen dakbedekking met staande naad vereist een zorgvuldige installatie om te voorkomen dat de panelen gaan rimpelen om strakke verticale lijnen te creëren. Als u op zoek bent naar iets meer duurzaamheid, zijn een dak met composiet dakspaan (40-50 jaar) en een metalen dak met staande naad (50 jaar) de juiste keuze. Alle 5 soorten dakbedekkingsmaterialen bieden iets anders om uw dak de exacte uitstraling te geven die u wilt. De National Roofing Contractors Association (NRCA) raadt u aan om monsters op ware grootte van het synthetische product en de brochures van de fabrikanten te bekijken.

Hoewel er twee soorten metalen daken zijn, wordt een metalen dak met staande naad aanbevolen voor dakbedekking in woningen. .