Hoe lang gaan composiet dakshingles mee?

Dit type dakbedekking gaat doorgaans 20 jaar mee. Met de juiste materialen en goed onderhoud kunnen composietdakspanen echter tot 50 jaar en langer meegaan. Op veel composietdaken geldt dan ook een garantie van 20 tot 50 jaar, maar de garantieduur is uiteindelijk afhankelijk van de fabrikant. Bij een oudere dakspaan van het asfalttype zou een dak naar verwachting ongeveer 20 jaar meegaan.

Hoe lang een compositiedak meegaat, hangt af van het gekozen type composietdakspanen. Een gewone composietdakspaan kan 20 jaar meegaan, vezelcement ongeveer 25 jaar en architectonisch asfalt ongeveer 30 jaar. Een premiummerk kan tot 50 jaar meegaan. Hoewel traditioneel asfalt nog steeds een populair dakbedekkingsmateriaal is en echte cederhouten shakes een authentieke warmte geven aan de uitstraling van een huis, worden synthetische dakspanen (ook wel composietdakspanen genoemd) al snel populair als dakbedekkingsoplossing en niet zonder reden.

Synthetische gordelroos heeft doorgaans een extreem lange levensduur van 30-50 jaar. Deze extreme levensduur, betrouwbare duurzaamheid en aanpasbare schoonheid zorgen ervoor dat huiseigenaren jarenlang enthousiast blijven over hun keuze voor dakbedekkingen. Dakspanen en tegels van synthetisch composiet zijn gemaakt om te lijken op natuurlijke leistenen tegels en cedershakes. Composiettegels zijn sterk, licht van gewicht en kunnen met de juiste installatie 30 tot 50 jaar of langer meegaan.

Wat de kosten betreft, zijn ze vergelijkbaar met metalen daken met staande naden. Print het uit en gebruik het om de levensduur van elk dak te beoordelen bij de aankoop van een nieuw huis of bij het plannen van toekomstige dakvervangingsbehoeften in uw eigen huis. Daarom is het belangrijk om te vragen welke fabrikant ze gebruiken en welke materiaalgarantiemogelijkheden er zijn voor uw nieuwe composietdak. De ontwikkeling van composietdakspanen kwam tot stand door een verbod van de overheid op het gebruik van asbestvezels, verklaarde Rick Damato, hoofdredacteur van het tijdschrift Roofing Contractor, op de website van Bob Vila.

Sinds 1990 zorgt Bill Ragan Roofing voor hoogwaardige dakvervangingen in Nashville en omgeving. Omdat een compositiedak goedkoper is dan andere soorten dakbedekking, heeft het waarschijnlijk een kortere levensduur dan duurdere opties. Met winddrukwaarden die variëren van 110 MPH tot 155 MPH, afhankelijk van het profiel en de installatiemethode, en een verwachte levensduur van 30 tot 50 jaar, is een met steen bekleed metalen dak een uitstekende, lichtgewicht dakoptie voor omgevingen die gevoelig zijn voor orkanen. Het probleem met dakpannen van klei is dat ze superzwaar zijn en dat uw dak structureel gezond moet zijn om het extra gewicht te dragen zonder schade aan te richten.

Een enkel dak van cederhout kan een windkracht hebben van maximaal 173 MPH, terwijl een cederhouten schuddak met een juiste installatie een windopvoervermogen van maximaal 245 MPH kan bereiken. Asfaltdakpannen zijn niet alleen kosteneffectief, maar hebben ook het bijkomende voordeel dat ze eenvoudiger te installeren zijn dan veel andere soorten dakbedekkingen. PVC is een kostenefficiënt, duurzaam en duurzaam alternatief voor andere populaire en alomtegenwoordige daksystemen met een lage helling, zoals EPDM-rubber, torch-down, BUR en roldaken. Zelfs als uw composietdak goedkoper is dan echte leisteen of cederhout, is het nog steeds een aanzienlijke investering.

Composiet dakspanen (ook bekend als synthetische) dakspanen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en ontworpen om er precies zo uit te zien als een dak van leisteen of cederhout. Een typisch asfaltdak met 3 tabs gaat 10 tot 20 jaar mee, afhankelijk van de omgeving en de helling van het dak. Wanneer u een huis koopt, moet u weten hoe oud het dak is, waar het van gemaakt is (als het niet meteen zichtbaar is) en wanneer het laatste onderhoud of de dakrestauratie is uitgevoerd.