Wat is het beste type dak om te hebben?

Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen. Ze worden geleverd in platen die op een dak zijn gelegd om de illusie te wekken van duurdere enkele dakspanen, zoals cederhout en leisteen, die per dakspaan zijn geïnstalleerd. Kies asfaltshingles omdat dit van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn. De meest duurzame dakbedekkingen zijn leisteen- en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout.

Functionele alternatieven voor dakbedekking, zoals groendaken en zonnedakspanen, behoren tot de duurste soorten. Houten dakbedekking past goed bij charmante huisjes in Cape Cod, gezellige huizen in Craftsman- en Tudor-stijl. Ze beginnen zandbruin en zilver naarmate ze ouder worden. Houten daken kunnen 50 jaar meegaan in droge klimaten, maar moeten worden behandeld in brandgevoelige gebieden zoals Californië.

Natte klimaten, zoals de oostkust, gaan door waterschade sneller door houten dakbedekking. Hoewel ze duur zijn om te installeren en te repareren, gaan kleitegels langer mee dan bijna alle andere soorten dakbedekking. Het komt veel voor in plaatsen zoals Zuid-Californië en Florida, omdat kleidaken perfect zijn voor warme klimaten, winden tot 150 mijl per uur kunnen verdragen en ongelooflijk brandwerend zijn. Als je eenmaal de waarheid over groene daken kent, staat het misschien bovenaan je lijst.

Roldaken zijn meestal een van de meest betaalbare soorten dakbedekking en zijn behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget. Al het installatiemateriaal is betaalbaar en het werk is ook kosteneffectief. Dit gerolde materiaal is ideaal voor daken met een lagere helling en kan eenvoudig op zijn plaats worden gehamerd. Het mag echter niet op platte daken worden gehamerd.

Als u dit wel doet, kan er waterlekkage ontstaan. Alle 5 soorten dakbedekkingsmaterialen bieden iets anders om uw dak de exacte uitstraling te geven die u wilt. Maar als het budget geen doorslaggevende factor is, hebt u meer flexibiliteit om te kiezen voor metaal of een van de hoogwaardige daksystemen. Hoewel er twee soorten metalen daken zijn, wordt een metalen dak met staande naad aanbevolen voor dakbedekking in woningen.

Het geeft u ook de kosten, hoe u een goede dakdekker kunt vinden, hoe u voor een nieuw dak kunt betalen en nog veel meer. Als u in de dakbedekkingsindustrie werkt, kunt u misschien het verschil zien tussen de composietdakspanen en het dakbedekkingsmateriaal dat het nabootst. Als het uiterlijk van je dak niet belangrijk is, raad ik je aan om voor een van deze asfaltshingeldaken te kiezen. Hieronder leer je wat over de soorten dakbedekkingsmaterialen voordat je verder gaat om erachter te komen welke voor jou geschikt is.

Ik ben blij dat je hier de verschillende soorten materialen hebt kunnen uitwerken; misschien is een metalen dak een goede keuze, vooral als je hier hebt gezegd dat het hard wind- en brandwerend is. Hoewel je het als een volledig daksysteem kunt krijgen, voegen huiseigenaren ook een metalen dakaccent met staande naad toe aan hun asfaltdakvervanging voor een overdekte veranda, dakkapellen, platte dakfacetten en meer. Elk type metalen dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende hoekpanelen, dakspanpatronen, die vaak worden gebruikt in tegels, schudden en leisteen. Houten dakspandaken hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak in milde omstandigheden verkeert en vrij is van puin.

Ze willen dat hun nieuwe dak bestand is tegen de elementen, het langst meegaat, de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, en er mooi uitzien kan ook geen kwaad. Hoewel dit aan de hoge kant van het kostenspectrum ligt, worden groene daken gemaakt om de energie-efficiëntie te verhogen. Als je wilt weten hoeveel je moet budgetteren op basis van het type dakbedekkingsmateriaal dat je kiest, bekijk dan The Average Cost to Tear Off and Replace Your Roof. Het maximaliseren van de levensduur van een bebouwd dak wordt bereikt door regelmatig te inspecteren en te repareren en door vuil van het dak te houden om aantasting van het oppervlak te voorkomen.