Hoe vaak moet u het compositiedak vervangen?

Onder normale omstandigheden moeten asfaltshingdaken met 3 bladen 15-20 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Architecturale asfaltshingdaken zijn door hun ontwerp echter iets beter bestand tegen de elementen. Deze kunnen tot 10 jaar langer meegaan dan asfaltshingdaken met 3 bladen. Een van de goedkopere opties zijn asfaltshingles.

Deze moeten elke 15 tot 20 jaar worden vervangen. Als u echter kiest voor architecturale asfaltshingles, kunt u tot 30 jaar uit uw dakspanen halen. Omdat composietdakspanen zijn gemaakt van gecomprimeerde gerecyclede kunststoffen en andere duurzame materialen, zijn ze veel duurzamer en lichter dan traditionele dakpannen van leisteen, shake of klei. Vergis je niet, de composietdakoplossingen van Brava zijn bestand tegen de zwaarste weersomstandigheden en vervagen niet in de zon.

Op al onze composiettegels geldt een beperkte garantie van 50 jaar. Asfaltdakspanen en composietdaken zijn de meest voorkomende materialen en gaan meestal ook de minste tijd mee (meestal gemiddeld ongeveer 20 jaar) voordat ze moeten worden vervangen. Maar vergeet niet dat hoe vaak u uw dak moet vervangen, in feite afhangt van het dakbedekkingsmateriaal dat u heeft. Hier is uw complete gids voor de aankoop van een dak om te leren wat u moet weten over uw aanstaande dakvervanging en om de juiste beslissingen te nemen.

Als uw dak verslechtert, ziet u misschien grote stukken dakspaan. Ik ben de dakgoot en vertelt u dat het tijd is om uw dak te vervangen. Je kunt ook op een dak van composiet lopen zonder je zorgen te hoeven maken dat ze kapot gaan, zoals je zou doen met normale leisteen- of cederhouten shakes. Zolang u een gerenommeerde dakdekker heeft ingehuurd, hoeft u uw dak pas te vervangen als het bijna aan het einde van zijn levensduur is.

Laten we eens kijken naar de levensduur van de 5 populairste dakbedekkingsmaterialen om u te helpen erachter te komen hoe vaak u uw dak moet vervangen. Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren te begrijpen wanneer en hoe vaak ze hun dak moeten vervangen. Het vervangen van uw dak kan een grote onderneming zijn, dus hier zijn enkele dingen die u moet weten voordat u uw dak laat vervangen. Een van de eerste dingen waarmee u rekening moet houden als u vraagt: „moet mijn dak worden vervangen, is het type dak dat u heeft.

U moet het juiste dakbedekkingsmateriaal kiezen, weten hoeveel uw vervanging gaat kosten, hoe u een goede dakdekker inhuurt en nog veel meer. Composiet dakspanen (ook bekend als synthetische) dakspanen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en ontworpen om er precies zo uit te zien als een dak van leisteen of cederhout.