Wat is de levensduur van een composietdak?

Dit type dakbedekking gaat doorgaans 20 jaar mee. Met de juiste materialen en goed onderhoud kunnen composietdakspanen echter tot 50 jaar en langer meegaan. Op veel composietdaken geldt dan ook een garantie van 20 tot 50 jaar, maar de garantieduur is uiteindelijk afhankelijk van de fabrikant. Bij een oudere dakspaan van het asfalttype zou een dak naar verwachting ongeveer 20 jaar meegaan.

Hoe lang een compositiedak meegaat, hangt af van het gekozen type composietdakspanen. Een gewone composietdakspaan kan 20 jaar meegaan, vezelcement ongeveer 25 jaar en architectonisch asfalt ongeveer 30 jaar. Een premiummerk kan tot 50 jaar meegaan. De maximale windverhoging voor de meeste architecturale dakspaanproducten is 110 MPH.

Met een verbeterde installatiemethode met 6 spijkers en een versteviging van het dakframe kan het windvermogen worden verhoogd tot 130 MPH. De enige uitzondering is de Timberline HDZ-dakspaan van de GAF, die wordt geleverd met de standaardgarantie van 130 MPH, zelfs bij installatie met behulp van de standaard nagelmethode. Dakspanen en tegels van synthetisch composiet zijn gemaakt om te lijken op natuurlijke leistenen tegels en cedershakes. Composiettegels zijn sterk, licht van gewicht en kunnen met de juiste installatie 30 tot 50 jaar of langer meegaan.

Wat de kosten betreft, zijn ze vergelijkbaar met metalen daken met staande naden. Bedankt voor je inbreng Esdras. We zijn het erover eens dat stalen panelen met staande naden van 28ga en 29ga van Menard's niet mogen worden gebruikt op daken van woningen. Ik heb vele 30 jaar oude volledig aangekleefde 60 mil versterkte EPDM-daken in zeer goede staat geïnspecteerd.

Composiet dakspanen (ook bekend als synthetische) dakspanen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en ontworpen om er precies zo uit te zien als een dak van leisteen of cederhout. De ontwikkeling van composietdakspanen kwam tot stand door een verbod van de overheid op het gebruik van asbestvezels, verklaarde Rick Damato, hoofdredacteur van het tijdschrift Roofing Contractor, op de website van Bob Vila. Dit creëert een composiettegel die veel lichter en duurzamer is dan alternatieve dakoplossingen, zoals kleitegels, natuurlijke leisteen, betontegels en natuurlijke cedershakes. Composiet cedershakes hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar en kunnen door gewone dakbedekkers worden geïnstalleerd.

Print het uit en gebruik het om de levensduur van elk dak te beoordelen bij de aankoop van een nieuw huis of bij het plannen van toekomstige dakvervangingsbehoeften in uw eigen huis. Als u een echt leien dak zou overwegen voordat u erachter kwam dat composietdakspanen een optie waren, zou u te maken krijgen met het gewichtsprobleem. Zelfs als uw composietdak goedkoper is dan echte leisteen of cederhout, is het nog steeds een aanzienlijke investering. Omdat een compositiedak goedkoper is dan andere soorten dakbedekking, heeft het waarschijnlijk een kortere levensduur dan duurdere opties.

Met winddrukwaarden die variëren van 110 MPH tot 155 MPH, afhankelijk van het profiel en de installatiemethode, en een verwachte levensduur van 30 tot 50 jaar, is een met steen bekleed metalen dak een uitstekende, lichtgewicht dakoptie voor omgevingen die gevoelig zijn voor orkanen. Dakpannen van composiet vat hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar en hebben weinig onderhoud nodig om ze in topvorm te houden. Dakspanen van DaVinci Roofscapes (het toonaangevende merk voor composietdakspanen) hebben bijvoorbeeld een impactklasse 4, wat de hoogste waardering is die een dakbedekkingsmateriaal kan hebben. Dakshingles van composiet zijn gemaakt van een glasvezelversterkende mat die is bedekt met asfalt en minerale vulstoffen.

Daarom is het belangrijk om te vragen welke fabrikant ze gebruiken en welke materiaalgarantiemogelijkheden er zijn voor uw nieuwe composietdak. IB Roof (niet aangesloten) is een van de uitzonderingen voor PVC-daken, waar een vertegenwoordiger van IB een nieuw geïnstalleerd dak inspecteert voordat een levenslange fabrieksgarantie wordt verleend.