Hoe lang gaan compositiedaken mee?

In vergelijking met asfaltdaken zijn composietdakspanen gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Dit type dakbedekking gaat doorgaans 20 jaar mee. Met de juiste materialen en goed onderhoud kunnen composietdakspanen echter tot 50 jaar en langer meegaan. Bij een oudere dakspaan van het asfalttype zou een dak naar verwachting ongeveer 20 jaar meegaan.

Hoe lang een compositiedak meegaat, hangt af van het gekozen type composietdakspanen. Een gewone composietdakspaan kan 20 jaar meegaan, vezelcement ongeveer 25 jaar en architectonisch asfalt ongeveer 30 jaar. Een premiummerk kan tot 50 jaar meegaan. Dakpannen van composiet vat hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar en hebben weinig onderhoud nodig om ze in topvorm te houden.

Ze kunnen door de meeste professionele dakdekkers worden geïnstalleerd en door hun samenstelling is het bijna onmogelijk om breekbare tegels te breken wanneer u erop loopt. Ze zijn licht en recyclebaar en hoeven slechts om de 50 jaar naar de stortplaats te worden gebracht in plaats van elke 10-15 jaar, zoals bij sommige asfaltshingles. Asfaltdakspanen zijn het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal in de Verenigde Staten omdat ze betaalbaar en duurzaam zijn en een garantie van maximaal 25 jaar bieden. Gemaakt van glasvezel en asfaltafdichtmiddel, kunnen asfaltshingles uw dakconstructie effectief beschermen tegen sneeuw, wind, regen en harde UV-stralen.

De meeste asfaltshingdaken gaan tussen de 15 en 30 jaar mee. Dit kan echter variëren op basis van het klimaat en de weersomstandigheden van waar u woont. Asfaltgordelroos gaat bijvoorbeeld niet zo lang mee in Arizona, omdat de dramatische temperatuurveranderingen ervoor zorgen dat de gordelroos barst. Wanneer uw asfaltshingles tussen de 15 en 20 jaar oud worden, of als uw dak stormschade heeft opgelopen, moet u een dakinspectie overwegen om te bepalen of u een vervanging nodig heeft.

De maximale windverhoging voor de meeste architecturale dakspaanproducten is 110 MPH. Met een verbeterde installatiemethode met 6 spijkers en een versteviging van het dakframe kan het windvermogen worden verhoogd tot 130 MPH. De enige uitzondering is de Timberline HDZ-dakspaan van de GAF, die wordt geleverd met de standaardgarantie van 130 MPH, zelfs bij installatie met behulp van de standaard nagelmethode. Dakspanen en tegels van synthetisch composiet zijn gemaakt om te lijken op natuurlijke leistenen tegels en cedershakes.

Composiettegels zijn sterk, licht van gewicht en kunnen met de juiste installatie 30 tot 50 jaar of langer meegaan. Wat de kosten betreft, zijn ze vergelijkbaar met metalen daken met staande naden. Bedankt voor je inbreng Esdras. We zijn het erover eens dat stalen panelen met staande naden van 28ga en 29ga van Menard's niet mogen worden gebruikt op daken van woningen.

Ik heb vele 30 jaar oude, volledig aangekleefde 60 mil versterkte EPDM-daken in zeer goede staat geïnspecteerd. Wanneer u jaarlijks dakonderhoud laat uitvoeren, worden veelvoorkomende dakproblemen opgelost voordat ze te veel schade kunnen veroorzaken. Zonder goede ventilatie zal de ingesloten warmte uw daksysteem letterlijk verbranden, wat leidt tot een volledige vervanging van het dak. IB Roof (niet aangesloten) is een van de uitzonderingen voor PVC-daken, waar een vertegenwoordiger van IB een nieuw geïnstalleerd dak inspecteert voordat een levenslange fabrieksgarantie wordt verleend.

Leistenen daken hebben uitstekende windafvoerende eigenschappen, maar een paar stukken leisteen die tijdens een orkaan van een dak vliegen, kunnen vanwege hun gewicht en scherpe randen uiterst gevaarlijk zijn. Het team van Bill Ragan Roofing levert al meer dan 30 jaar kennis op het gebied van dakbedekking aan huiseigenaren zoals jij. Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende soorten asfaltshingles en andere dakbedekkingsmaterialen waarmee rekening moet worden gehouden bij het schatten van de levensduur van een bepaald daksysteem. Met winddrukwaarden die variëren van 110 MPH tot 155 MPH, afhankelijk van het profiel en de installatiemethode, en een verwachte levensduur van 30 tot 50 jaar, is een met steen bekleed metalen dak een uitstekende, lichtgewicht dakoptie voor omgevingen die gevoelig zijn voor orkanen.

Print het uit en gebruik het om de levensduur van elk dak te beoordelen bij de aankoop van een nieuw huis of bij het plannen van toekomstige dakvervangingsbehoeften in uw eigen huis. De ontwikkeling van composietdakspanen kwam tot stand vanwege een verbod van de overheid op het gebruik van asbestvezels, verklaarde Rick Damato, hoofdredacteur van het tijdschrift Roofing Contractor, op de website van Bob Vila. Net als bij natuurlijke leistenen pannen is een kleipannendak echter extreem zwaar en moet de dakconstructie structureel gezond zijn om het extra gewicht te kunnen dragen. Als uw dak op de juiste manier is geïnstalleerd, komt u zo dicht mogelijk bij de levensduur van uw dakbedekkingsmaterialen.

Composiet cederhouten shakes hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar en kunnen worden geïnstalleerd door normale dakbedekkers. Een enkel dak van cederhout kan een windkracht hebben van maximaal 173 MPH, terwijl een cederdak met een schuddak een windopvoervermogen van maximaal 245 MPH kan bereiken met een juiste installatie. .