Hoe lang gaat een compositiedak van 30 jaar mee?

Hoe lang een compositiedak meegaat, hangt af van het gekozen type composietdakspanen. Een gewone composietdakspaan kan 20 jaar meegaan, vezelcement ongeveer 25 jaar en architectonisch asfalt ongeveer 30 jaar. Een premiummerk kan tot 50 jaar meegaan. Gordelroos van vezelcement en gordelroos van andere samenstellingen kunnen ongeveer 20 tot 30 jaar meegaan.

Wat nog belangrijker is, een metalen dak kan 50 jaar of zelfs langer meegaan als er goed voor wordt gezorgd en er geen grote rampen of andere problemen optreden. We raden altijd aan om naar een dakdekkersbedrijf te gaan als je vragen of twijfels hebt over je doe-het-zelfvaardigheden, of als je gewoon niet zelf op het dak wilt komen, omdat het moeilijk is en een gevaarlijke taak kan zijn, zelfs als je talent hebt om je huis te repareren. Als uw dak ouder is dan 20 tot 25 jaar of als u onlangs het slachtoffer bent geweest van een grote ramp, dan moet u waarschijnlijk overwegen om uw dak te vervangen of op zijn minst te laten inspecteren, zodat u een goed beeld krijgt van de huidige staat en wanneer u het waarschijnlijk moet laten repareren, repareren of zelfs volledig vervangen. Andere aanwijzingen dat het tijd is om een dak te vervangen, zijn onder meer schade door hagel of vallende takken, krullende dakspanen, ontbrekende dakspanen en daklekken.

Dakbedekking in leisteen ziet er niet alleen elegant uit, maar gaat ook een aanzienlijke tijd mee — in sommige omgevingen kunnen dakpannen van leisteen meer dan een eeuw meegaan. Aan de andere kant kan een pannendak in Illinois nog tientallen jaren meegaan, aangezien het klimaat veel gematigder is en het dak minder snel wordt blootgesteld aan thermische schokken, orkanen of andere weersomstandigheden die ernstige schade kunnen veroorzaken. De levensduur of levensduur van uw dak is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het klimaat en de regio waarin uw huis zich bevindt, het type daksysteem dat u heeft en of u te maken krijgt met grote natuurrampen zoals een orkaan of tornado, een huisbrand of zelfs een paar zware hagelbuien. We kunnen u een idee geven, maar er gaat niets boven expertise uit de echte wereld en het laten inspecteren van uw dak door een aannemer of bedrijf dat bekend is met uw specifieke type dakbedekkingsmateriaal, uw locatie en eventuele andere bijzonderheden waarmee rekening moet worden gehouden.

Dit advies om uw asfaltdak te laten beoordelen, geldt dubbel zo als u overweegt uw huis binnenkort te verkopen, aangezien de potentiële kopers de staat of de algehele gezondheid van uw dak willen weten voordat ze een koopcontract tekenen. Een dak van composiet leisteen geeft uw huis echter al het moois van natuurlijke leisteen zonder extra versteviging of de kosten van een gespecialiseerde dakdekker. U wilt weten hoe oud en in welke staat het dak is dat u en uw familie of werknemers plaatst, evenals eventuele zorgen of speciale vereisten voor het soort materiaal en de dakstijl van het pand. Een dakinspectie door een professional kan u helpen deze vragen en meer te beantwoorden, en u kunt het dak ook zelf visueel onderzoeken op krul- of knikgordelroos, ontbrekende dakspanen, beschadigde dakspanen, schade aan de gootstenen of afdichtingen rond de schoorstenen, dakramen of dakkapellen, granulaat of puin in de dakgoten of rond de grond bij uw huis en andere tekenen van toekomstige problemen.

Een dakinspectie laten uitvoeren, eventuele problemen oplossen voordat ze beginnen en mogelijk uw dak vervangen, kan een aanzienlijk verschil maken in de verkoopprijs. Metalen daken komen steeds vaker voor vanwege hun lange levensduur en hun energie-efficiëntie, omdat ze uw eigendom vaak koeler kunnen houden in de zomer en warmer in de winter. Een jaarlijkse dakinspectie — zie het als een jaarlijkse inspectie van uw dak — is noodzakelijk om de staat van het dak te controleren, eventuele gespleten of afbladderende dakspanen te vervangen en te controleren op lekkages.