Wat is het beste dak voor het geld?

Asfaltshingles zijn het meest betaalbare en kosteneffectieve dakbedekkingsmateriaal. Klei- en betontegels voegen textuur en elegantie toe aan een dak. Echte platte, geribbelde of geschulpte kleitegels zijn extreem duurzaam maar ook erg zwaar en moeten door een professional worden geïnstalleerd. Betontegels zijn veelzijdig en goedkoper dan echte klei, maar hebben ook een zwaar gewicht.

Krijg insidertoegang tot onze beste financiële instrumenten en inhoud Bij Bankrate streven we ernaar om u te helpen slimmere financiële beslissingen te nemen. Hoewel we ons houden aan strikte redactionele integriteit, kan dit bericht verwijzingen bevatten naar producten van onze partners. Hier is een uitleg over hoe we geld verdienen. Bankrate, opgericht in 1976, heeft een lange staat van dienst als het gaat om het helpen van mensen bij het maken van slimme financiële keuzes.

We hebben deze reputatie al meer dan vier decennia lang behouden door het financiële besluitvormingsproces te ontraadselen en mensen het vertrouwen te geven in de volgende acties. Onze bankverslaggevers en -redacteuren richten zich op de punten die consumenten belangrijk vinden voor de meeste banken, de meest recente tarieven, verschillende soorten rekeningen, tips om geld te besparen en meer, zodat u met een gerust hart uw geld beheert. Onze missie is om lezers te voorzien van nauwkeurige en onbevooroordeelde informatie, en we hebben redactionele normen ingevoerd om ervoor te zorgen dat dit gebeurt. Onze redacteuren en verslaggevers controleren de redactionele inhoud grondig om er zeker van te zijn dat de informatie die u leest juist is.

We zorgen voor een firewall tussen onze adverteerders en ons redactieteam. Ons redactieteam ontvangt geen directe vergoeding van onze adverteerders. De redactie van Bankrate schrijft namens JOU — de lezer. Ons doel is om u het beste advies te geven om u te helpen bij het nemen van slimme beslissingen over persoonlijke financiën.

We volgen strikte richtlijnen om ervoor te zorgen dat onze redactionele inhoud niet wordt beïnvloed door adverteerders. Ons redactieteam ontvangt geen directe vergoeding van adverteerders en onze inhoud wordt grondig gecontroleerd op feiten om de nauwkeurigheid te garanderen. Dus of je nu een artikel of een recensie leest, je kunt erop vertrouwen dat je geloofwaardige en betrouwbare informatie krijgt. Onze experts helpen u al meer dan vier decennia om uw geld onder de knie te krijgen.

We streven er voortdurend naar om consumenten het deskundige advies en de tools te bieden die nodig zijn om gedurende hun hele financiële leven succesvol te zijn. Bankrate volgt een strikt redactioneel beleid, zodat u erop kunt vertrouwen dat onze inhoud eerlijk en nauwkeurig is. Onze bekroonde redacteuren en verslaggevers creëren eerlijke en nauwkeurige inhoud om u te helpen de juiste financiële beslissingen te nemen. De inhoud die door onze redactie wordt gemaakt, is objectief, feitelijk en wordt niet beïnvloed door onze adverteerders.

Als het om het dak van zijn huis gaat, wil elke huiseigenaar dezelfde dingen. Ze willen dat hun nieuwe dak bestand is tegen de elementen, het langst meegaat, de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, en er mooi uitzien kan ook geen kwaad. Maar hoewel de doelstellingen hetzelfde zijn, zijn er veel verschillende dakbedekkingsmaterialen beschikbaar, van aloude leisteen tot nieuwbakken zonne-energie. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen, en afhankelijk van de grootte, stijl en locatie van uw huis, kan de ene optie beter zijn dan de andere.

Hier is een gids voor de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen en waar u op moet letten, of u nu een nieuw dak installeert of een oud dak vervangt. Vanwege hun betaalbaarheid, installatiegemak en effectiviteit zijn asfaltshingles het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal in de VS. Ze zijn licht van gewicht, kunnen op elk type dak worden gesneden en vereisen geen speciaal gereedschap voor de installatie. Over het algemeen presteert asfalt beter in gematigde klimaten en kan het barsten bij extreme temperaturen.

Omdat het licht is, is asfalt ook vatbaarder voor beschadiging en opheffing van de wind. Als gevolg hiervan gaan asfaltshingles niet zo lang mee als sommige andere dakmaterialen. Klei is een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, tegels zijn zelfs te vinden op gebouwen die duizenden jaren oud zijn. Kleitegels zijn weerbestendig en onderhoudsarm en bieden uitstekende isolatie om de temperatuur in het huis te regelen.

Maar al deze voordelen maken kleitegels aanzienlijk duurder dan asfalt, en aangezien ze zwaar zijn, hebben bepaalde huizen mogelijk extra kozijnen nodig om het gewicht van een dak met kleitegels te dragen. Een ander dak met een lange levensduur is metaal. Of het nu gaat om staal, aluminium of koper, metalen daken zijn duurzaam, energiezuinig, milieuvriendelijk en stijlvol genoeg om de uitstraling van het huis te vergroten. Ze zijn stevig genoeg om bestand te zijn tegen zware regen, sneeuw en wind, barsten niet bij extreme hitte en kunnen zelfs op een bestaand dak worden geïnstalleerd.

Maar metalen daken hebben ook hun nadelen: ze zijn luidruchtig, kunnen bij impact gedeukt raken en ze zijn ook meerdere keren duurder dan asfalt. Een van de meest esthetisch aantrekkelijke daken is leisteen. Vanwege de strakke lijnen en klassieke uitstraling is leisteen door de eeuwen heen een populaire dakkeuze geweest bij huiseigenaren en architecten. Als je in extreme klimaten leeft, geteisterd door harde wind, stormen en hagel, is leisteen een sterk, duurzaam dak dat bestand is tegen de elementen en 100 jaar of langer meegaat.

Het is ook een natuurlijk voorkomend materiaal en daarom milieuvriendelijk. De minpunten? Leisteen is duurder om te produceren en te installeren. Leisteen vormt ook een zwaar dak, met een enkel vierkant met een gewicht (100 vierkante voet) van 800 pond of meer, en zal de structuur van het huis aanzienlijk belasten. Daken zijn geprijsd per vierkante voet, waarbij de aantallen vaak per vierkante meter worden vermeld.

Andere factoren die in de totale kosten moeten worden meegenomen, zijn arbeidskosten, stijl en grootte van het huis, locatie, vergunningen en vergunningen, toegankelijkheid van het dak en structurele problemen. Welke andere overwegingen moet u naast de kosten en levensduur nemen bij het kiezen van het beste dak voor uw huis? Als het materiaal zwaar is, zoals beton of leisteen, heeft het dak mogelijk een speciaal frame nodig om het gewicht te dragen. Dat kan een ingewikkelde zaak zijn als je een oud dak van lichtere spullen wilt vervangen door een zwaarder dak. Esthetiek is ook belangrijk, en als u wilt dat het dak past bij de rest van het huis, moet het in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Maar je moet ook beslissen hoe belangrijk authenticiteit voor je is, of je nu een historisch huis hebt of een huis in een bepaalde stijl. En tot slot zijn er lopende of toekomstige uitgaven. Sommige daken, zoals metaal, vereisen gespecialiseerde arbeidskrachten om te repareren. Vaak gaan de typen die vooraf meer kosten nodig hebben echter het langst mee en hebben ze minder onderhoudskosten.

Metalen dakbedekking is verreweg een van de beste keuzes die u kunt maken voor uw dak in het algemeen. Ze zijn het meest energiezuinige dak voor residentiële installaties, gaan meer dan 50 jaar mee en vergen zeer weinig onderhoud. De hoge kosten van daken van natuurleien en pannen hebben geleid tot de recente introductie van synthetische dakbedekkingsproducten van tegels en leisteen gemaakt van verschillende materialen, waaronder rubber, plastic en klei. Statische ventilatieopeningen, door de wind aangedreven ventilatieopeningen en eclectische ventilatieopeningen zijn de drie belangrijkste soorten dakopeningen die worden gebruikt in dakbedekkingen voor woningen.

Timberline HDZ-dakspanen zijn een prima product, zolang het dak maar op de juiste manier is geïnstalleerd, wat betekent dat het voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en de specificaties van de fabrikant voor dakventilatie, onderlaag, ijs- en waterscherm, knipperlicht, enz. Sommige Europese bouwwerken hebben daken van natuurleien die eeuwenoud zijn; composiet- of vinylleisteen tegels gaan naar verwachting 40-60 jaar mee. Een metalen dak gaat langer mee dan zonnepanelen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat het dak mogelijk moet worden vervangen terwijl de zonnepanelen nog steeds actief zijn en elektriciteit opwekken. Ja, inderdaad, metalen daken zullen normaal gesproken duurder zijn in vergelijking met asfaltsingles, maar als je kijkt naar hoogwaardige opties voor asfaltshingles, zoals CertainTeed of Malarkey, en sommige GAF-lijnen met dakspanen, is het prijsverschil tussen metalen dakbedekking en asfaltshingles niet zo groot.

De installateur zal speciale platen en schroeven gebruiken om het PVC-membraan mechanisch over de isolatieplaten te bevestigen om het PVC-dakmembraan en de isolatie goed op het dakterras te bevestigen. Maar zelfs als het niet nodig is, zijn de voordelen van een energiezuinig dak het overwegen waard voordat u uw volgende dak kiest. Hoewel dakbedekking, voorbereiding en correcte installatie altijd belangrijk zijn, kan het materiaal dat u kiest voor uw dak de buitenkant van uw huis naar een hoger niveau tillen. Om in te schatten hoeveel dakbedekking u nodig hebt, vermenigvuldigt u de totale lengte en breedte van elk dakgedeelte in meters, telt u de getallen voor de secties bij elkaar op en voegt u 10 procent toe om rekening te houden met afval.

Hoewel een PVC-membraan bestand is tegen samenhangend water, is het altijd een goed idee om water van het dak te laten stromen in plaats van zich op te hopen en op het dakoppervlak te vijzelen. Het ministerie van Energie definieert een koel dak als „een dak dat is ontworpen om meer zonlicht te reflecteren en minder warmte op te nemen dan een standaarddak. Zoek vervolgens wat referenties op, rijd langs huizen die ze 5 tot 15 jaar geleden hebben afgedekt om te zien hoe de daken die ze hebben geïnstalleerd het doen. Laten we eens kijken naar energiezuinige daken en hoe uw dak u kan helpen uw energierekening te verlagen en u daarbij comfortabeler te houden.

Maar als u regelmatig lekkages ervaart en uw dak buiten de garantie valt, is een nieuw dak aan te raden. .