Welk type dak is het beste voor stormen?

Metalen dakbedekking Een metalen dak is bestand tegen orkanen tot 160 mph en is daarmee de meest windbestendige oplossing. Metalen daksystemen zijn duurder dan goedkope dakspanen, maar ze gaan langer mee en zijn duurzamer dan alle andere soorten dakbedekking. Een schilddak is de beste optie om windstoten en orkanen te bestrijden. Dit ontwerp is stabieler dan een zadeldak omdat het van alle kanten naar boven helt en geen verticale uiteinden heeft.

Leisteen is een gelaagd gesteente dat op maat kan worden gesneden om dunne stenen te maken. Leisteen is een milieuvriendelijk dakbedekkingsmateriaal dat bestand is tegen winden tot 110 mph. Dakbedekking in leisteen is brandwerend en waterdicht en kan honderden jaren meegaan met zeer weinig onderhoud. Door de stijfheid van leisteentegels is het moeilijk voor harde wind om het oppervlak eronder te beschadigen.

Daksystemen voor kleitegels hebben weinig tot geen onderhoud nodig om er het hele jaar door geweldig uit te zien. Kleitegels behoren tot de beste materialen om stormschade te weerstaan en staan erom bekend dat ze de warmte van de zon tegenhouden. Onze 40 jaar ervaring in het bouwen van daken op maat heeft ons een voorsprong gegeven in het creëren van oplossingen die lang meegaan. Of u nu huiseigenaar, architect of hoofdaannemer bent, u kunt erop rekenen dat Huber %26 Associates voldoet aan unieke lokale codes zoals brandvereisten van klasse A en windzones bij orkaan, ongeacht uw locatie.

Metalen dakbedekking is hard op weg een van de meest populaire materialen in de VS te worden. Het is zeer duurzaam, gaat lang mee en is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, kleuren en materialen. Sommige metalen daken gaan gemakkelijk meer dan 100 jaar mee, terwijl ze weinig onderhoud vergen. Ze zijn ook vlamvertragend en windbestendig, met een maximale windweerstand van 140 mph.

Dit maakt metalen dakbedekking tot een uitstekende keuze voor elk deel van het land, ook voor gebieden die gevoelig zijn voor orkanen en andere natuurrampen zoals bosbranden. Metalen daken zijn ook redelijk milieuvriendelijk. De meeste kunnen worden gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen ook aan het einde van hun levensduur worden gerecycled. Bovendien kunnen metalen daken in reflecterende kleuren worden geverfd om koele daken te worden.

Omdat veel gebieden die gevoelig zijn voor orkaan zich ook in warme klimaten bevinden, kan een metalen dak ook een goede keuze zijn om uw huis koel te houden. Asfaltshingles zijn een ander zeer populair dakbedekkingsmateriaal dat in het hele land veel wordt gebruikt. Dit is een goedkoper materiaal voor dakbedekking, hoewel het niet zo lang meegaat als metalen of pannendaken. Het is belangrijk om te begrijpen dat er veel verschillende soorten asfaltshingles zijn.

Het goedkoopste materiaal - gordelroos met 3 tabs, is slechts windbestendig tot 100 km/u, waardoor ze een slechte keuze zijn voor gebieden die gevoelig zijn voor orkanen. Architecturale gordelroos of gelamineerde dakspanen zijn echter bestand tegen winden tot 150 km/u. Als het op windbestendigheid aankomt, is vorm belangrijk. Luchtvaartdynamica kan het verschil betekenen tussen een dak dat de volle belasting opeist bij harde wind of het minimaliseren van de impact.

Het meest orkaanbestendige dak dat ingenieurs hebben ontwikkeld, heeft een zeshoekige of achthoekige vorm. Als een zeshoek of achthoek je niet aanspreekt, kies dan voor een schilddak met 4 hellingen. Meerdere hellingen presteren beter in situaties met veel wind. Het is belangrijk om samen te werken met een dakbedekkingsbedrijf dat ruime ervaring heeft met de beste procedures, ontwerpen en materialen die worden aanbevolen voor daken met veel wind.

Als u een upgrade overweegt, zorg er dan voor dat u een professionele dakaannemer kiest die uw metalen dakontwerp en de juiste installatietechnieken begrijpt. Wanneer u uw huis voorbereidt op een inkomende orkaan, moet u goed controleren of er orkaanriemen of andere dakverstevigingen op uw dak zijn aangebracht. Een dakdekkersbedrijf kan u een schatting geven van hoe lang het van begin tot eind duurt om een dak te installeren. De eerste stap die u moet nemen om uw dak klaar te maken voor het orkaanseizoen, is door een inspectie door een professioneel dakdekbedrijf in te plannen.

Upgrade naar membraan van de hoogste kwaliteit voor dakbedekkingen en gootstukken rond dakconstructies, zoals schoorstenen en dakkapellen. Pannendaken kunnen worden bekleed met reflecterende materialen om ze ook coole dakopties te maken, wat hun populariteit in warme ruimtes vergroot. Als je nieuwsgierig bent naar een orkaanbestendig dak voor je huis, lees dan verder om erachter te komen wat het beste dak is voor orkanen en waar je tegen beschermt. Daarom raden ingenieurs en veiligheidsprofessionals metalen dakbedekking aan als de veiligste en meest orkaanbestendige dakbedekkingsoptie.

Als het tijd is om je dak te vervangen en je huidige dakbedekkingsmateriaal niet van metaal is, is het tijd om de voor- en nadelen af te wegen. Het beste wat u kunt doen, is met uw dakdekker praten over wat u uit een orkaanbestendig dak hoopt te halen. Net als bij orkanen is de beste manier om uw dak tegen een tornado te beschermen, het beste dakbedekkingsmateriaal en -ontwerp voor uw huis te begrijpen en te kiezen. Welk dakbedekkingsmateriaal u ook kiest voor uw huis, zorg ervoor dat u het laat inspecteren en indien nodig repareren om zwakke plekken te vermijden waar orkaan, windstoten of optilingen uw dak uit elkaar kunnen scheuren.

Hoewel ze niet zo sterk zijn als metalen dakbedekking tegen windbelasting door orkanen, zijn deze daken nog steeds bestand tegen wind van meer dan 100 mph. .