Welke dakbedekking gaat waarschijnlijk het langst mee?

Dakbedekkingsmateriaal dat het langst meegaat, zijn tegels van beton, klei of leisteen. Deze materialen presteren aanzienlijk beter dan andere natuurlijke producten zoals houtsnippers of andere gefabriceerde dakbedekkingsmaterialen, waaronder asfaltshingles en metalen dakbedekkingen. Een dak is geen kleine investering, dus of u nu een nieuw dak bouwt of een oud dak vervangt, u wilt dat het zo lang mogelijk meegaat. Natuurlijk zijn er veel factoren die bijdragen aan hoe lang je dak meegaat.

Sommige hiervan heb je niet in de hand, zoals het weer en de omgeving waarin je woont. Een dak dat regelmatig wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of extreme weersomstandigheden zal niet zo lang meegaan als een dak in een meer gematigde omgeving. Industriële vervuiling zal ook een negatief effect hebben op dakbedekkingsmaterialen. Dus hoewel klei, beton en leisteen de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen zijn, zijn ze misschien niet noodzakelijk geschikt voor u.

Natuurlijk zijn dit slechts ruwe schattingen, en, zoals we eerder al zeiden, kunnen daken door veel factoren worden beïnvloed. Het beste wat u kunt doen bij het kiezen van uw dakbedekkingsmaterialen is om met uw aannemer te overleggen wat het meest geschikt is voor uw situatie en budget. Krijg een idee van de kosten voor het vervangen van uw dak met onze dakbedekkingsbedrijf Detroit services. Hun lage kosten kunnen uw portemonnee nu redden, maar u zult ze waarschijnlijk eerder dan later moeten laten vervangen.

Als u wilt dat uw dak lang meegaat, moet u extra voorzorgsmaatregelen nemen met betrekking tot het ontwerp van het dak, het ontwerpmateriaal en het kostenconcurrentievermogen. Op dezelfde manier kunt u het meeste uit uw dak halen door uw dak goed te onderhouden door regelmatig te inspecteren en indien nodig snelle reparaties uit te voeren. Dit gezegd hebbende, speelt het dakbedekkingsmateriaal dat u kiest een belangrijke rol in welk dak het langst meegaat. Een dak is zeker geen kleine investering en de levensduur van het dak is afhankelijk van een aantal klimatologische omstandigheden.

Een gemiddeld dak gaat ongeveer 20 jaar mee, hoewel goed onderhouden daken veel langer meegaan dan de garantie doet vermoeden.